Hjälp mig att hitta tyg till soffan

Jag vill skaffa nytt tyg till min soffa där övriga möbler går i svart och tapeten är svagt vinröd. Vilken färg ska jag välja?

Fråga

Hej Jessica!

Jag skulle gärna vilja ha lite tips på hur jag ska välja tyg till en ny soffa i ett rum där övriga möbler är i svart och mahogny samt med ljusa tapeter med en väldigt svag ton av vinrött. Mattan under soffbordet går i beige och brunt.

Jag har funderat på ett tyg i svart men är rädd för att det ska blir för mörkt och tråkigt i rummet. Har du något annat förslag på vilket tyg som kan tänkas passa in i mitt vardagsrum? Jag kan absolut tänka mig att byta ut mattan ifall det skulle behövas med tanke på dina förslag.

I så fall vill tar jag också gärna emot tips på hur mattan bör se ut för att matcha soffan och övriga färger i rummet?

Benny

Svar

Hej Benny.

Jag tror hellre att du ska välja en mjukt varmgrå soffa med tanke på materialen du har i rummet och detaljernadu beskriver. Inte för mörk och kanske med en liten dragning åt det brunare hållet, typ mullvad. Färgerna i rummet har mycket värme i sig och en svart soffa kan bli lite hård kontrast.

Jag tror som sagt hellre på en ljusare mer grå soffa, gärna i ett tyg som har flera trådar/kulörer i sig för att ge lite liv. En svart soffa kan bli för dominant i rummet.

Lägg till kuddar i varma färger och mönster för att få en levande sittyta och ett blickfång i rummet!

Jessica