Spara på tusenlapparna och styla ditt hem själv innan visningen. Sköna hems bloggare Jannice Wistrand, inredare och Feng Shui-konsult, tipsar om enkla knep som ökar chans till försäljning.

1. Håll samma färgton genom rummen

”Jag tycker också det är viktigt att hålla en skön harmonisk färgton genom alla rum. En skala som harmonierar och återkommer, så det känns lugnt och välbalanserat. Håll dig till basfärger och i samma ton, då blir det en harmonisk helhet och man får en större känsla av lägenheten på köpet.”

vardagsrum

Bild: Sköna hem

jannice-wistrand

2. Tänk ljust men inte bara vitt

”Ljusa färger gör att man lurar ögat så att ytan känns större. Jag tycker man ska lägga ner lite längre tid på färgsättningen. Våga undvika vitt och kanske ta en fin ton av ljust grå, greige och så vidare som lyfter fönsterkarmar och vita dörrar och konsten på väggarna. Det krävs mer jobb att göra en lägenhet eller hus mysigt med vitt på väggarna.”

3. Plocka bort onödiga prylar

”Hela 60 procent kan inte se sina möbler i det nya boendet de besöker. Så hjälp dem på bästa möjliga sätt genom att plocka bort för många intryck.

Rensa i skåp och lådor. Beroende på hur det ser ut i den där lådan så påverkar det ju också känslan som förmedlas där och då.”

vardagsrummet

Bild: Sköna hem

4. Ta bort personliga saker

”Avpersonifiera på ett snyggt sätt, men låt det ändå vara inbjudande och välkomnade. Något kan man ju ha kvar som någon typisk bild som ger känsla av att faktiskt någon bor där. Ibland tycker jag vi opersonligfierar boendet för mycket och gör det till någon slags handelsmarknad där man ser samma kasse och it-pryl överallt. Jag tror vi kräver lite mer känsla framöver. Så lättlurad är inte människan.”

badrum-vaxter

Bild: Sköna hem

5. Inred med växter

”Det finns inget som ger så skön energi i ett rum som en härlig bukett blommor! Ofta saknar vi växtlighet och jordande känsla i våra badrum. Att addera en kvist murgröna på handtaget och ställa in en vacker flätad korg ger genast balans till badrummet.”

Läs Jannices blogg för att hålla koll på trender och få tips om hur du kan inreda ditt hem mer harmoniskt med Feng Shui.


 

onlinekurs-homestyling-skona-hem

Gå vår nya kurs i homestyling!

Går du i säljtankar? Eller vill du bara ha lite extra fint hemma? Att styla sitt hem inför en försäljning kan öka priset med tio procent. Men professionell homestyling kan kosta 20 000 kronor, eller ännu mer. Med vår nya onlinekurs ledd av inredaren Andrea Brodin lär du dig att göra det själv!

Klicka här för att få veta mer om kursen och hur du anmäler dig!