Foto: Jonas Lundberg

Homestyling: 5 viktigaste sakerna när du stylar ditt hem inför försäljning

Spara på tusenlapparna och styla ditt hem själv innan visningen. Sköna hems bloggare Jannice Wistrand, inredare och Feng Shui-konsult, tipsar om enkla knep som ökar chans till försäljning.

 1. Håll samma färgton genom rummen

"Jag tycker också det är viktigt att hålla en skön harmonisk färgton genom alla rum. En skala som harmonierar och återkommer, så det känns lugnt och välbalanserat. Håll dig till basfärger och i samma ton, då blir det en harmonisk helhet och man får en större känsla av lägenheten på köpet."

Foto: Jonas Lundberg

2. Tänk ljust men inte bara vitt

"Ljusa färger gör att man lurar ögat så att ytan känns större. Jag tycker man ska lägga ner lite längre tid på färgsättningen. Våga undvika vitt och kanske ta en fin ton av ljust grå, greige och så vidare som lyfter fönsterkarmar och vita dörrar och konsten på väggarna. Det krävs mer jobb att göra en lägenhet eller hus mysigt med vitt på väggarna."

Foto: Lina Östling

3. Plocka bort onödiga prylar

"Hela 60 procent kan inte se sina möbler i det nya boendet de besöker. Så hjälp dem på bästa möjliga sätt genom att plocka bort för många intryck. Rensa i skåp och lådor. Beroende på hur det ser ut i den där lådan så påverkar det ju också känslan som förmedlas där och då."

Foto: Anne Nyblaeus

4. Ta bort personliga saker

"Avpersonifiera på ett snyggt sätt, men låt det ändå vara inbjudande och välkomnade. Något kan man ju ha kvar som någon typisk bild som ger känsla av att faktiskt någon bor där. Ibland tycker jag vi opersonligfierar boendet för mycket och gör det till någon slags handelsmarknad där man ser samma kasse och it-pryl överallt. Jag tror vi kräver lite mer känsla framöver. Så lättlurad är inte människan."

Foto: Jonas Lundberg

5. Inred med växter

"Det finns inget som ger så skön energi i ett rum som en härlig bukett blommor! Ofta saknar vi växtlighet och jordande känsla i våra badrum. Att addera en kvist murgröna på handtaget och ställa in en vacker flätad korg ger genast balans till badrummet."

Foto: Daniel Bergman

Jannice Wistrand vann 2017 priset "Årets inredningsbloggare" med sin inspirerande blogg Add simplicity. Här får du koll på trender och tips på hur du kan inreda ditt hem mer harmoniskt med Feng Shui.

LÄS MER: Så väljer du rätt matta till rätt rum – inredarens bästa tips!
LÄS MER: Så lyckas du med perfekta stilleben – inredarnas 10 bästa tips

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + grå pläd och två ljuslyktor Köp nu!