Hur inreder jag 34 kvm för filmkvällar och förfester?

Hej kära arkitekt! Jag är en sysselsatt kille på 21 år som älskar umgänge med massa kompisar, filmkvällar och förfester.  Har precis köpt en etta på 34 kvm och behöver hjälp med att inreda den på allra bästa sätt. Jag har en 90x200m säng, Fixhult soffa i svart läder, dataskrivbord Mikael, tevemöbel Stockholm från Ikea, en svartvit matta och älskar naturmodet som är just nu. Min stil är ganska modern, gillar grått, silver, svart, vitt, och någon accentfärg. Vad ska jag välja för tapeter eller en fondvägg? Har du förslag på hur jag också ska inreda mina grejor i allrummet på allra bästa sätt?

Fråga

Hur inreder jag 34 kvm för filmkvällar och förfester?

Hej kära arkitekt! 

Jag är en sysselsatt kille på 21 år som älskar umgänge med massa kompisar, filmkvällar och förfester.

 Har precis köpt en etta på 34 kvm och behöver hjälp med att inreda den på allra bästa sätt. Jag har en 90x200m säng, Fixhult soffa i svart läder, dataskrivbord Mikael, tevemöbel Stockholm från Ikea, en svartvit matta och älskar naturmodet som är just nu. Min stil är ganska modern, gillar grått, silver, svart, vitt, och någon accentfärg. Vad ska jag välja för tapeter eller en fondvägg? Har du förslag på hur jag också ska inreda mina grejor i allrummet på allra bästa sätt?

Hur ska jag ställa mitt köksbord på 60*120cm i köket också? Kyl och frysen står i hörnet och tar upp ganska stor plats.

Henrik

Svar

Jag tycker att det går bra att inreda lägenheten med dina gamla möbler, men att du ska satsa på att bygga ett par saker som förbättrar fördelningen av utrymmet. 

Placea dina nuvarande möbler så att du kan dela in ditt allrum i en privat del med sovplats och arbetsplats och en offentlig del för umgänge. Rummens båda delar skiljer du av med en specialbyggd flyttbar möbel på hjul som sträcker sig från golv till tak, som kan skjutas i sidled och som är fäst på en skena taket. På den sida av möbeln som vänder in mot rummets offentliga del bygger du in din teve och på den sida som vänder sig in mot sov- och arbetsplats kan du bygga en bokhylla. 

Tillverka också en skjutdörr till din klädkammare så att du kan placera sängen närmare dörren och på så sätt få större yta till din arbetsplats. I den offentliga delen av allrummet placerar du din soffa, din matta och även ditt gamla köksbord med stolar så att du kan ha större middagar där. Till köket föreslår jag att du istället skaffar ett mindre bord som går att fälla ut vid behov. 

Bordet får gärna vara lite högre så det hamnar i höjd med köksfönstret och till det kan du ha höga pallar eller barstolar. Eftersom lägenheten är liten är det bra att måla alla väggarna i vitt eftersom det gör att lägenheten känns större. För att ändå ge karaktär åt den kan du måla en av väggarna i allrummets offentliga del exempelvis med schabloner. Om du tycker om natur kan du välja ett motiv med växtlighet och en grön färg.

Anna Montagut

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!