Foto: Karin Johansson

Hur möblera harmoniskt enligt feng shui?

Så här ska du möblera harmoniskt enligt feng shui. Läs vårt expertsvar.

Jag vill möblera mer harmoniskt!

Hoppas du kan ge mig några tips med mitt vardagsrum! Jag har börjat flirta lite med feng shui. Och vill möblera mitt vardagsrum så det blir lite mera harmoniskt.

Vi bor i en tvåa och andvänder rummet till umgänge-tv, film, data. Vi vill inte skärma av rummet el skapa "ett rum i rummet" utan vill ha en enhet i rummet. Jag vill ha skrivbordet ut mot rummet, då en av oss oftast sitter där. Så man ändå kan se varandra och föra en diskution.

I rummet finns soffan, soffbord, tv-bänk och skrivbord. Men vi är inte riktigt nöjda, kan du komma på någon bättre placering?

EXPERTSVAR

Ur ett feng shui perspektiv tycker jag att er placering av möbler ser bra ut. Soffan står i kraftposition så att ni ser fönster och dörren in till rummet. Jag har en idé om att vrida skrivbordet så att ni får som en jobbhörna mer. Då får den som sitter där stöd bakom ryggen ser dörren och man kan fortfarande hålla kontakten med den som tex sitter i soffan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!