Hur mycket färger kan man blanda?

Jag har en fundering om hur mycket mönster och färger man vågar blanda för att det ska bli bra.

Fråga

Hej Jessica!

Jag har en fundering om hur mycket mönster och färger man vågar blanda. Jag vill så gärna göra vardagsrummet (hela sommarhuset förresten) färgsprakande med mycket vintagetyger i olika mönster och färger, men hur får jag ihop säcken?

Trist med vita väggar till, jag vill även våga lite på väggarna i de olika rummen, hur ska jag göra, hur ska man tänka? Eller är jag helt galen och tänker fel?

Underbara du, skulle bli så glad för lite vägledning i mina tankar!

Gunilla

Svar

Hej Gunilla!

Tycker absolut att man kan blanda kulörer och mönster ganska vilt, särskilt i ett sommarhus.

Bäst blir det dock att hålla sig till en stil, engelskt, romantiskt och retro kanske inte alltid blir bra att blanda.

Färgsprakande i sommarhus är underbart, då kan man även fynda täcken och textilier på loppisar och vindar och blanda in.

Även danska RICE & House doctor har fina saker i rätt stil till detta tema.

Välj gärna ljusa, matta och svala pasteller på väggarna som komplement till kulör och mönstermixen, en sval turkos som: NCS 0510-B, eller en mild ljus 60-talsgrön ton: NCS 1005-G, bara milda toner som man anar ger en mer spännande yta när man ska mixa mkt färger på resten av detaljerna. Vitmålade trägolv till detta ger den rätta känslan.

Lycka till!

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Sköna hem & 24 andra titlar! Se erbjudande