Hur ska jag tapetsera i matsalen?

Jag försöker välja tapet eller färgsättning till mitt runda matsalsrum. Rummet är ca 30 kvm stort och har en öppen spis. Det finns inga fönster i rummet utan alla

Fråga

Hur ska jag tapetsera i matsalen?

Jag försöker välja tapet eller färgsättning till mitt runda matsalsrum.

Rummet är ca 30 kvm stort och har en öppen spis. Det finns inga fönster i rummet utan alla dörrar går utifrån det.

Det är  2,8  meter  i takhöjd med en strukturbård på  0,5 meter  från golvet som går runt på väggen. Matsalsmöbeln är vit och i gustaviansk stil. Jag har funderat på en randig tapet men vill undvika ”skorstenskänsla”...

Tacksam för råd,

Maria

Svar

Hej Maria!    

Jag tror inte att du ska vara rädd för att få just en skorstenskänsla med en randig tapet. Men med tanke på rummets karaktär och att det både finns en bröstpanel och inga fönster, tror jag att du istället ska satsa på en tapet med lite mjukare former. En sådan sätter ner rummet istället för att blicken automatiskt söker sig uppåt.

Titta på en mjukt beige eller vit tapet med blankt i matt, för att få lite rörlighet och liv i väggarna beroende på hur man tittar på tapeten. Designers guild tapet Duschak pearl ur kollektionen Taraz, är till exempel en mjukt mönstrad tapet som jag tror kan bli mycket bra emot rummets runda form.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!