Hur skärmar jag av sovalkoven?

Grått är en färg som man lätt kan välja fel, man väljer oftast för ögat de grå tonerna i den rent gråa skalan.

Fråga

Hejsan!

Jag har precis köpt en stor 1,5:a med en sovalkov. Det är en ganska speciell planlösning så jag funderar över hur jag på bästa sätt kan göra sovalkoven mer avskärmad utan att det ska kännas instängt där inne? Väggen mot vardagsrummet är ca 190 cm bred, men det finns ytterligare en begränsning i och med att alkoven smalnar av lite åt kökshållet.

Min tanke är att kanske öppna upp för ljusinsläpp i väggen mot sovrummet och montera någon form av skjutdörrar, eller en lite smalare fast vägg mot sovrummet och en skjutvägg från den fasta väggen mot köket.

Är så tacksam för hjälp!

Henrik

Svar

Hej Henrik

Man kan alltid göra flera smarta lösningar på den ytan du har, oftast blir det ganska dyrt med snickare och väggbyggnation eller att måttbeställa vik eller skjutdörr. På den lilla ytan du beskriver så tycker jag att det vore mer funktionellt och lättare/ luftigare intryck att montera en smal tunn enkel glidskena i taket och sy upp ett draperi, fodrat eller ofodrat beroende på vilken funktion det ska ha, mörklägg/ ljudisolerande eller något annat.

Låt draperiet följa upp den färg du har på väggarna för att vara så neutralt som möjligt och bara smälta in i väggarna. Leverantören Silent gliss har slimmade kvalitets skenor för enkel montering i tak eller på vägg som ger ett bra `glid` och enkel hantering. Då har du en vägg som är flexibel och även ger en mjukare känsla åt rummet.

Kan även vara snyggt att jobba med ljussättning i alkoven så man kan ha lite fördraget kvällstid och få en ljusridå igenom tyget.

Jessica