Foto: Anne Nyblaeus

Hur ställa sängen enligt feng shui?

Vad ska man tänka på när man möblerar sovrummet. Enligt feng shui finns Formskolan eller Kompasskolan att ta hjälp av.

Hur ska jag ställa sängen enligt feng shui?

Har lite problem med hur jag skall ställa min säng, enligt feng shui ska jag ha huvudändan mot nordost eller sydväst. Sydväst går ej för då står huvudändan ut från väggen vänd mot dörren. Nordväst har jag sängen i nu men det innebär att jag har fått ställa sängen rakt ut i hörnet i vinkeln mellan två väggar. Läste att det inte var så bra för då blir man klämd, jag ställde en träram i hörnet och hängde ett vackert tyg över, är det ok?

 EXPERTSVAR

Jag utgår ifrån en gren i feng shui som kallas Formskolan, till skillnad från Kompasskolan så använder jag mig inte nämnvärt av kompassriktningar när jag möblerar. För att få bästa förutsättning att sova gott utgår jag ifrån något som kallas kraftposition. Det är när du har stöd bakom huvudändan på sängen, t ex en vägg. Stöd på sidorna av sängen t ex sängbord och att du fri sikt mot dörren in till rummet. Du ska veta precis om eller när någon kommer in i rummet. Det ger dig en trygghet som undermedvetet gör att du sover bra.

Tänk också på att inte ligga i det energi-drag som bildas mellan en dörr och ett fönster. Lycka till med sovrummet, huvudsaken är att du sover gott!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!