Inredarens idé

Färg, stil- och mönsterbrytningar. Samlarparet Rode Sundström vågar låta magkänslan och konstintresset styra inredningen.

Mycket färg, mönster och många olika stilar, alla objekt i Mettes och Bengts hem har redan som solitärer ett starkt excentriskt uttryck men fungerar ändå obeskrivligt bra sida vid sida. Resultatet kan bli förvånansvärt bra om man litar till sin magkänsla. Ett hem som detta inreder man inte över en natt, det tar ett liv av samlande och investerande och det krävs både känsla och kunskap.

Men man kan alltid börja i liten skala och på en begränsad yta. Prova att tapetsera en hall med en rikt mönstrad tapet som ger ett spännande första intryck.

På en gästtoalett kan man testa en intensiv väggfärg, ett annorlunda kakel, en dekorativ spegel eller en taklampa som är överdimensionerad eller har en oväntad stil. Man kan måla en innerdörr, ett foder eller lister i en kulört färg, eller vara drastisk och måla även golv eller innertak i ett rum om man vill få till en stor förändring utan vare sig särskilt stor kostnad eller arbetsinsats.

Satsa på kontraster i färg och stil, och lek med dimensioner och former. Placera till exempel en stor golvvas bredvid en nätt fåtölj, ett unikum sida vid sida med en klassiker, och börja samla på antikviteter och uttrycksfull konst, både foto och måleri. Ta i, vad gäller format och storlek, och tänk för en gångs skull: ”more is more”!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!