Har tavlorna stått lutade mot väggen sedan flytten förra året? Nu är det dags att sätta igång, men lugn, vi hjälps åt! Här är idéerna som får fart på din inre curator.

 1. Tavelvägg 1: Bygg från baslinjen

  tavlor

  Bara underkanterna på de nedersta tavlorna linjerar, och det är bra så. Mot de enkla väggskåpen känns en rak kant vilsam. Samtidigt är arrangemanget lätt att bygga på, uppåt och i sidled, med nya favoriter.

 2. Tavelvägg 2: Samlat tonläge

  vissevasse

  Konst från Vissevasse, i samlad tropp, där tonerna i motiven blir en extra fin effekt mot den snörräta hängningen. Vackert och effektfullt!

 3. Tavelvägg 3: Format som förför

  granit-tavlor

  Att blanda ramar i standardstorlek med kvadratiska, som du hittar på till exempel Granit eller Gallerix, ger oändliga möjligheter att kombinera olika element till en harmonisk helhet. Lägg först ut tavlorna på golvet, måtta dem och fota gärna av resultatet – innan du börjar spika.

 4. Tavelvägg 4: Flexibelt är fint

  tavelvagg

  Det är inte raketforskning direkt, men om något förtjänar ett Nobelpris i inredningsvärlden så är det tavellisten. Färre hål i väggen och fler sätt att variera sig på. En tidlös trotjänare.

 5. Tavelvägg 5: Tätt, tätt tillsammans

  tavelvaggen

  Att hänga tavlorna med en knapp millimeter mellan ramarna gör att de uppfattas som en enhet. Extra tydligt blir det när motiven matchar, som de svartvita verken här.

 6. Tavelvägg 6: Motivet ger metoden

  tax

  En hel vägg med samma motiv? Ja, det är inte alls ovanligt för till exempel föräldrar till gulliga barn (eller husdjur)! Skapa variation genom att hänga i fönstret, under det och runt det.

 7. Tavelvägg 7: Tejpad look

  washitejp

  Med washitejp – japansk papperstejp som finns i de flesta hobbyaffärer – behövs varken ram eller spik. De lossnar lätt från underlaget vilket är smart om du vill ändra om. Bild från Ellos Home.

 8. Tavelvägg 8: Slit och… slarv?

  tavlor-snett

  En tavla som hänger snett kan göra även den minst ordningsamma människan tokig. Så varför inte förekomma sig själv och göra ”slarvigheten” till en grej. Likadana ramar ger ett mått av struktur medan det andra är ljuvligt charmigt!

 9. Tavelvägg 9: Samstämd solitär

  hm-home-tavla

  Vad kom först, soffan eller tavlan? Hur som helst är det vackert att låta favorittavlan få en ensam plats där du ser den. Färgstämt som här i samma dovblå nyans ger extra stilpoäng! Soffa och kuddar från H&M Home.

 10. Tavelvägg 10: Fågel, fisk och ett sideboard

  tavel-vagg

  Att se tavelväggen som en oregelbunden rörelse, ett penselsvep över den tomma väggen, med en tydlig mittpunkt och små avstickare uppåt och neråt, är harmoniskt. Utgå från en möbel som står där den står och jobba runt den.

 11. Tavelvägg 11: Tavlor och andra ting

  tavelvagg

  Låt konsten ta plats i inredningen – eller är det kanske tvärtom? Ett oväntat hopp i en stram struktur, som platsen för plantan mellan de suggestiva verken från Desenio, får ögat att haja till. Vackert och skickligt humoristiskt.

skona-hem-onlinekurs-banner

digitala_moodboards_startbild

Lär dig göra en moodboard

I Sköna hems kurs Digitala moodboards på nätet får du:

• Tillgång till tusentals inspirerande bilder.
• Lära dig hur programmet Keynote kan hjälpa dig i inredningen.
• Inredaren Hildur Blad ger dig dina bästa tips!

Välkommen till Sköna hems webbkurs!

villvaramed