Jag ska flytta ner i källaren. Hur inreder jag bäst?

Patrik ska flytta ner i familjens källarvåning. Hur ska han inreda bäst för att miinimera källarkänslan?

Fråga

Jag ska få ett rum i källaren i vårt hus. Hur inreder jag bäst?

Jag ska flytta ner i källaren och bo och det är dåligt med ljus och det är kalt, och kallt på golvet...

Hur ska jag inreda?  Kan man bara ha vitt i en källar yta? 

Jag har mycket svart och silver möbler. Det är ett dessutom ett stort rum jag måste få ombonad o personligt för att slippa `gillestugan känsla`.

Patrik 

Svar

Hej Patrik

Man behöver inte hålla sig till vitt i en mörkare mindre yta, mycket hänger också på hur man jobbar med ljussättningen. Det är klart att man inte ska använda mörka färger för då känns ytan direkt mer källaraktig och även mindre.

Jag gillar att plocka in varma ljusa milda grå gröna toner i en nivå under markytan. Det ger en varmare känsla. Alcro har en nyans kallad Kalk som är perfekt, ljus men ändå inte vit. Det är dessutom en ton som går bra ihop med svarta detaljer. Jobba sedan vidare med det lite organiska gröna temat, en grön matta.

Gärna heltäckande för att få varmare golv att gå på.

Ljussättningen är viktig. Spotar på skenor i taket som kan riktas mot väggarna ger volym och rymd. Flera golvlampor med vit skärm ger ljuseffekt i taket som lyfter höjden lite.

Drapera gärna textil på en av väggarna för att mjuka upp rummet lite, en gardinvajer på väggen är en enkel uppsättning. Mönstrat tyg ger en effekt à la fondvägg. Sandbergs textil Dodecnese med en stads siluett ger både djup och en bra färgskala i rummet som lyfter de gröna detaljerna!

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Sköna hem & 24 andra titlar! Se erbjudande