Kan jag färga om mitt gamla sofföverdrag?

Jag undrar om det går att färga om ett avtagbart sofftyg i tvättmaskinen? Jag har en Ikeasoffa i beige som har blivit fläckig och tråkig genom åren, och då denna modell utgått kan jag inte heller köpa ett nytt tyg till soffan. Funderar på om man kan göra

Fråga

Kan jag färga om mitt gamla sofföverdrag?

Jag undrar om det går att färga om ett avtagbart sofftyg i tvättmaskinen?

Jag har en Ikeasoffa i beige som har blivit fläckig och tråkig genom åren, och då denna modell utgått kan jag inte heller köpa ett nytt tyg till soffan.

Funderar på om man kan göra det själv hemma, eller om det finns något ställe som tar sig an sådana uppdrag?

Vill så gärna behålla soffan då den är underbar, men måste snygga till den omgående!

Pernilla

Svar

Hej Pernilla!   

Om tyget tål 60 grader maskintvätt och inte är för stort, kan man alltid försöka att färga överdraget i tvättmaskin med textilfärg, men jag vet av egen erfarenhet att det blir väldigt dyrt och tar en himla tid att genomföra.

Har man otur kan man även få ett ojämnt resultat på grund av gamla fläckar som inte färgas in jämt. Så det rekommenderar jag bara till mindre textila överdrag.

Annars kan du gå in på svenska bemz hemsida: www.bemz.com. Det är ett företag som tillverkar lösa överdrag till Ikeas möbler, både gamla och nya modeller. Kanske kan du hitta en passande överdrag där?

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!