Kan jag tapetsera om min gamla byrå?

Jag undrar över det här med att göra personliga möbler. Jag har en tanke på att sätta en fin tapet eller fotografier på en byrå jag ärvt. Den är skavd och lite ful, så jag vill hitta ett sätt att göra den lite roligare

Fråga

Kan jag tapetsera om min gamla byrå?

Jag undrar över det här med att göra personliga möbler.

Jag har en tanke på att sätta en fin tapet eller fotografier på en byrå jag ärvt. Den är skavd och lite ful, så jag vill hitta ett sätt att göra den lite roligare så att den kommer till användning.

Om jag slipar ner alla ojämnheter och grundar byrån med grundfärg, limmar jag sedan på tapeten med vanligt tapetlim? Behöver jag lacka över för att det ska hålla?

Tacksam för tips, vidare tack för en bra frågspalt!

Magdalena

Svar

Hej Magdalena!

Ett roligt sätt att förnya en möbel är att klä den med något stormönstrat som löper över lådor, hörnor och alla vinklar och vrår.

Viktigast för ett bra slutresultat är att möbeln är ren och slipad så att inga ojämnheter syns igenom. Du limmar tapeten eller bilderna med vanligt, färdigblandat tapetlim, eventuella bubblor lägger sig när limmet torkat.

Sedan lackar du ytan 2-3 gånger med en liten roller och vattenbaserat lack.

Så får du en möbel som tål slitage.

Kan även vara kul att montera in sitt favoritcitat eller bara ord man tycker om. Typsnitt ger mer liv i ytan tycker jag, och så är det lite kul att kunna läsa något personligt på en byrålåda!

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!