Kan man tapetsera golv?

Jag har, kanske lite konstig, fråga. På en mässa nyligen såg jag att man i en av montrarna tapetserat golvet och lackat över. Är detta något som verkligen går att göra och håller det i så fall?

Fråga

Kan man tapetsera golv?

Jag har, kanske lite konstig, fråga. På en mässa nyligen såg jag att man i en av montrarna tapetserat golvet och lackat över. Är detta något som verkligen går att göra  och håller det i så fall?

Vi har nämligen en så trist tvättstuga med ett fult, slitet och billigt laminatgolv som jag skulle vilja snabbrenovera och pigga upp, med hjälp av en "golv-fond". Har du några bra tips och idéer på en kul tapet med typ dressing room-tema som passar i min tvättstuga samt klädförvaringsyta?

Katrina

Svar

Hej Katrina!

Man kan faktiskt tapetsera golv, förutsatt att man har ett stabilt golv som inte rör sig för mycket. Ditt laminatgolv bör fungera bra om det inte har för mycket springor i sig.

Det håller inte i all evighet men kan hålla länge om man lackar över 2-3 gånger med ett vattenbaserat lack avsett för just golv. Det är ett kul sätt att snabbrenovera en yta för en kortare tid då man får en livslängd på ett par år. Sandpappra av golvet lätt och tapetsera som du skulle göra på en vägg. Låt torka i 24 timmar och rolla sedan 2-3 lager lack med 24 timmars mellanrum.

Titta gärna på Lisa Bengtssons roliga tapet med skor på, den tror jag skulle passa bra! Lycka till,

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + grå pläd och två ljuslyktor Köp nu!