Artikeln innehåller annonslänkar

15 fantastiska köksöar för inspiration – många passar lilla köket

Oavsett om du planerar att köpa en färdig köksö (mobila köksöar finns bland annat hos Ikea) eller bygga en köksö så är köksöar det ultimata sättet att skapa extra arbetsyta i köket. Extra bra med en liten mobil köksö om du har ett mindre kök. Här ger vi förslag på mindre köksöar att inspireras av.

Samling runt köksön!

En köksö är något så smart som en fristående köksbänk som agerar både extra arbetsyta – och är en fin detalj i köket. Möjligheterna är oändliga. Du kan utrusta din köksö med spis, dubbla diskhoar, kyl och frys och underskåp, men den kan lika gärna bara låta den vara extra förvaring och avställningsyta eller matplats.

Det bästa med en köksö är att den ofta blir en social samlingsplats i köket där alla samlas för frukost, minglar medan middagen lagas och kaffet njuts i sällskap eller ihop med en tidning. Nackdelen är att köksöar kräver en del fritt utrymme. En smart kompromiss är mobila köksöar. De är oftast på hjul kan rullas fram eller ställas undan mot en vägg efter behov. Fiffigt för dig som inte har så stort kök.

LÄS MER: Välj rätt bänkskiva för ditt kök – guide

15 fantastiska köksöar för inspiration!

1. Maffigaste drömön med plats för bak, buffé och pampiga buketter! Här rymmer köksön nästintill hela kökets förvaring. Köksön är ett kök i mitten av rummet, helt enkelt.

Foto: Andreas Mikkel Hansen / Sköna hem

2. Vi är extra förtjusta i Ikeas Vadholma, en flyttbar köksö med gott om förvaring i ö och ställning. Det generösa slaktarblocket ger dessutom en rejäl arbetsyta. Mer info och köp här (länk till Ikea).

Foto: Ikea

3. Ett fagert gammalt skrivbord har fått en ny marmorskiva och fungerar som avlastningsyta i det här klassiska köket. Träbordet ger härlig värme och karaktär mitt i allt det dimgrå.

Foto: Ragnar Ómarsson

4. Ekkänsla i hela köket. Denna snygga köksö i ek blir en naturlig samlingsplats i köket. 

Foto: Ballingslöv

LÄS MER: Vilka gardiner passar hos dig? 8 tidlösa modeller

5. Stilrent, grått och snyggt! Perfekt för häng med familj och vänner när det lagas mat i köket. 

Foto: Ikea

6. Klassiskt och modernt! Denna köksö från Vedums serie Stina antikvit funkar som både bord och avlastningsyta. 

Foto: Vedum

7. Vaddå, ett väggskåp? Inte bara. Den här vägghyllan har hjul och kan rullas fram som serveringsbord när det ska dukas upp för mingel.

Foto: Therese Romell

LÄS MER: Så väljer du rätt soffbord – 7 råd som garanterat underlättar

8. Hej barhäng som binder ihop matprep och matplats! Här har hela köket fått flytta in i matsalen med platsbyggd köksö som centerpiece.

Foto: Karin Johansson

9. Ett smalt sideboard som köksö? Den här rymmer familjens stora skålar, tekannor och uppläggningsfat.

Foto: Jens Barslund

LÄS MER: Inred ditt hem med feng shui – så lyckas du

10. Bord med funktionellt långa ben! Vilken snygg bordsskiva som helst kan faktiskt göra jobbet om du väljer ben med bra arbetshöjd.

Foto: Livet hemma / Ikea

11. Möbelmodulen i Kviks kök Prato är skapad för att sudda ut gränsen mellan köket och övriga hemmet. Läckert möblerande om köksön vetter mot en öppen planlösning.

Foto: Kvik

12. Arkitektritat kök där den nätta köksön med öppen förvaring fått samma salviagröna ton som luckorna för att smälta in.

Foto: HVIIDPHOTOGRAPHY.+4522171770.mail@hviidphotography

13. Detta lummiga gröna kök är något som sticker ut. Den mörkgröna färgen gör sig snygg i konstrast med svart, silver eller guld. Från serien bodbyn från Ikea. 

Foto: Ikea

14. Hemmabyggd köksö av rejäla bjälkar som hittats i en rivd vägg. Recykling av bästa sort!

Foto: Helene Bernstone

15. Visa upp det vackraste du har. Köksö med smäckra hyllor i Kvänums serie Brahe.

Foto: Kvänum

 

Tips! 7 vackra detaljer som lyfter ditt kök

1. Kökshanddukar i linne är tidlöst vackert. Himlas enfärgade handdukar i tvättat hellinne behöver inte strykas, skrynklorna ger bara liv i köket. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

2. Låt köksbänken få ett riktigt lyft med detta gröna fat från Mateus. Perfekt att lägga frukt på i mitten av köksön! Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

Foto: Kitchen Time

3. Vi älskar päls! Och mjuka, varma fällar på köksstolarna gör så mycket för att matplatsen ska kännas härligt inbjudande. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

Foto: Åhléns

4. Hett, hett! Skydda bord och bänkskivor med det här stilsäkra grytunderlägget i kork, mer info och köp här (länk till återförsäljare).

Foto: Designtorget

5. Denna guldiga ljusstake från Skultuna gör sig bra på alla typer av köksöar. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

Foto: Åhlens

6. Mattor är ett fiffigt sätt att få in färg i köket och är mysigt under tårna på morgonen. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

Foto: Designtorget

7. Sen frukost på sängen. Kaffe med värmande solstrålar mot ansiktet. Livets guldkorn innehåller ofta medburna godbitar. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

Foto: H&M Home

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!