6 smarta användningsområden för obetydliga prylar i hemmet

6 obetydliga saker från ditt hem som plötsligt får en helt ny och betydelsefull mening. Här snackar vi kreativt tänk.

1. Sugrör

Sugröret är perfekt för att skapa korrekta (om man gillar det) blomsteruppsättningar med långa gängliga stänglar. Bara trä sugröret (förslagsvis gröna eller genomskinliga) över stjälken och blomman kommer står i givakt ända tills den vissnar!

2. Terrakottakruka

Toaborsten är väl kanske inte den mest estetiska detaljen i badrummet, lite ofräsch dessutom står den som allra pliktskyldigast men ack så behövande bredvid toastolen. Snygga till det genom stoppa ner den i en terrakottakruka.

3. Udda knappar

Små örhängen har en tendens att försvinna i smyckeskrin och lådor. Det här tipset är så smart, sätt dem på knappar och problemet löst!

4. Frukt och grönsaksnät

Innan du kastar ditt frukt– och grönsaksnät, se till att det får jobba lite. Perfekt som engångsrengöringsredskap för grytor, stekpannor och plåtar. Knöla ihop till en boll och skrubba bort alla mat– och stekrester som brukar vara svårt att få bort med en vanlig diskborste. 

5. Läskburksflärp

Den där lilla öglan, öppningsanordningen till läsk– och ölburken, flärpen (eller finns det något annat namn!?), den kan göra underverk i din garderob. Trä den på en galge, och vips kan du hänga en extra galge på flärpen.

6. Sugrör igen

Trassel bland guld– och silverkedjorna? Ta för vana att trä upp alla halsband på ett sugrör och trasslet är ett minne blott!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!