Artikeln innehåller annonslänkar

En mobil köksö löser brist på utrymme i ditt kök

Det vi irriterar oss mest på i våra kök är bristen på utrymme enligt en ny undersökning. Har du utrymmesbrist i köket – lös det med en mobil köksö.

Visst är det lite så att hur stort kök du än har så är det ändå lite för lite arbetsyta. Skanska har gjort en stor undersökning om vad vi tycker om våra kök, och kommit fram till att de främsta problemen med köket är att arbetsytan är för liten och att utrymmet för förvaring, köksutrustning och källsortering inte räcker till.

Mer än var tredje svensk tycker att arbetsytan i köket är för liten. Många vill dessutom kunna ha viss köksutrustning framme eftersom vissa maskiner numer också fungerar som inredningsdetaljer i köket.

LÄS OCKSÅ: Inspiration – 17 köksöar till det lilla köket

Har du dåligt med arbetsyta i köket – lös det med en mobil köksö. Här är 9 köksöar som får plats i de flesta kök.

1. Mobil köksö i fransk bistrostil, Crate & Barrel (skeppar till Sverige).

2. Köksö med arbetsyta av rostfritt stål, Crate & Barrel.

3. Fristående köksö, enkel att placera i köket efter behov. 2 fasta hyllplan i rostfritt stål, Ikea

4. Mobil köksö i rostfritt stål med låsbara hjul, Ikea.

5. Köksö en mörk marmorskiva, fyra lådor och förvaringsboxar på ett underrede i massivt lövträ. Lådorna har antikpatinerade handtag och låsbara hjul på benen, Manorstyle.

6. Mobil köksö med stomme i massivt trä och rostfritt stål, 

House doctor.

7. Köksö med marmorskiva, amazon.com (skeppar till Sverige).

8. Rustik köksö/avlastningsbord i vaxad alm och järn, Ellos Home

9. Rustik mobil köksö, World market.

Tips! 7 vackra detaljer som lyfter ditt kök

1. Kökshanddukar i linne är tidlöst vackert. Himlas enfärgade handdukar i tvättat hellinne behöver inte strykas, skrynklorna ger bara liv i köket. Läs mer och köp här.

2. Piffa köksbänken! Samla ihop ett stilleben av färska kryddor, vackra vinägerflaskor och småpryttlar på en bricka. Den här snyggingen i marmor från House doctor är perfekt för det. Läs mer och köp här.

3. Vi älskar päls! Och mjuka, varma fällar på köksstolarna gör så mycket för att matplatsen ska kännas härligt inbjudande. Som de här läckerbitarna av mongoliskt lammskinn (finns i flera nyanser) från Bloomingville. Läs mer och köp här.

4. Hett, hett! Skydda bord och bänkskivor med det här stilsäkra grytunderlägget i mässing från House doctor. Läs mer och köp här.

5. Ljusstaken Tiana av stengods från danska märket A simple mess flyttas enkelt mellan matbordet, köksbänken och skåphyllorna. Finns i flera toner att kombinera efter tycke och smak. Läs mer och köp här.

6. Mattor är ett fiffigt sätt att få in färg i köket och är mysigt under tårna på morgonen. Bungalows bomullsmatta Chindi finns i årets hetaste färger och måttar fint längs med köksskåpen. Läs mer och köp här.

7. Sen frukost på sängen. Kaffe med värmande  solstrålar mot ansiktet. Livets guldkorn innehåller ofta medburna godbitar. Brickan Park i bambu från A simple mess gör jobbet utmärkt. Läs mer och köp här.

Läs också:

Tips om du ska bygga en egen köksö

15 små detaljer som får ditt kök att sticka ut

Så fixar du snygg (och praktisk) källsortering i köket

17 snygga industrilampor till köket – alla under 1000 kr

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!