Därför ska du sluta att dammtorka

Torkar du allt ifrån tv-bänken till bord och datorer med en blöt trasa innan du dammsuger? I så fall kan du vara en riktig miljöbov. Vi har svaret på varför du ska sluta dammtorka.

Det är dags att sluta våttorka hemma. Alla kemikalier som samlas i vårt damm blir en stor påfrestning på miljön när vi sköljer våra smutsiga trasor under kranen, skriver TT via DN.se.

– Damm från fönsterbräden, elektronik och det som samlas under sängen ska inte ut i avloppet, det ska brännas. Brödsmulor och vatten på diskbänken kan man däremot skölja av, säger Kristina Svinhufvud, chef för uppströmsavdelningen på Käppala, som renar vattnet i flera Stockholmskommuner, till TT.

Hushållens våttorkande kan till och med vara en värre miljöbov än industrin.

– Vi ser att hushållen står för en större andel och det beror framför allt på alla nya kemikalier som kommer ut på marknaden. Mycket hamnar i dammet och sedan i avloppet. Man måste förstås hålla rent hemma, men först ska man torrdamma och sedan våttorka, säger Kristina Svinhufvud.

Sätt rätt färg på dina väggar!

Lär dig vilka känslor du kan frammana med tapeter och väggfärg

33 avsnitt som hjälper dig att hitta rätt kulörer och färgkombinationer!

Sköna hems Hildur Blad, inredare och färgexpert, guidar dig

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!