Det är svårt att inte bli förälskad i detta rustika kök

Liten yta – men massor av uttryck från tak till golv. Tapeten med mönster av Delft-kakel ger gammaldags charm, och dolt i väggar och bakom luckor finns praktiska lösningar.

Köket är inrett med vacker parkett, präglat tenntak, mörkgrå köksluckor i färg NCS 6500 N, och spis och fläkt i rostfritt. Bänkskivorna i carraaramarmor har frisen vänd nedåt för att de ska sticka ut lite längre och ge mer bänkyta.

Foto: johan carlson sweden +46704 248808

Skafferiet bestående av två inbyggda frysar nertill och en bokhylla med rocaille upptill, Nilvander ateljéer. Bordslampa, Watt & veke. Renhorn som fikonskål.

Foto: johan carlson sweden +46704 248808

På fönsterbrädan, lampa i koppar och betongfot, samt guldfärgad lampa med kupa, båda Watt & veke. Liten kopparlampa, Hemtex. Kanna, Stadsauktion. Pall Ygg & Lyng. Bord från antikaffär.

Foto: johan carlson sweden +46704 248808

Kran i obearbetad mässing, Tapwell.

Foto: johan carlson sweden +46704 248808

Spis, Ilve. Kakeltapet, Delft blue tiles mural, Esta home från wallpaperdirect.com. Tekanna, Asplund. Köksredskap, Nigella. Rymdmått i tenn, Kolonn.se. Koppargryta, antikaffär.

Foto: johan carlson sweden +46704 248808

Publicerad i Sköna hem nr 3. 2015.

Inspirerad? Läs också:

14 smarta kökslösningar när du ska renovera köket

16 rustika kök – här är inspirationen du behöver

Mässing och marmor hemma hos moderedaktör Petra Tungården

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!