Drömmarnas lantkök – lantköksinspirationen du söker efter!

Fotografen Paul Massey har bott i tretton lägenheter på lika många år. Hans stil är genomgående okonstlad och rustik. Vi fastnade speciellt för det ljuvliga lantköket i denna bostad. Ett så nära perfekt kök man kan komma!

Ett kök att drömma om. Lantköksinspirationen du söker efter!

Foto: Paul Massey

Pauls kök är en mix av beige, cemtengrå och urtvättade blå toner, och material som porslin, trä och metall. I favortifåtöljen ligger en kudde sydd av gamla franska mjölsäckar i linne. En gigantisk linjal från Sri Lanka står lutad mot väggen. Mellan de synliga takbjälkarna sitter dekorativa träkryss.

2.

Foto: Paul Massey

De måttbeställda skåpen är tillverkade av gamla golvbrädor och målade med kritfärg, Chalk paint från Annie Sloan. Grislampan ovanför matbordet är inhandlad på en marknad. Kaklet är köpt till vrakpris i en andrsorteringsaffär.

Kopparkranen var också ett riktigt klipp. I stället för att lägga hulösa slantar på den där pricken-över-i-kranen gjorde Paul en enkel skiss på vad han ville ha.

"Inga problem, trehundra spänn tack", sa rörmokaren som sedan böjde kopparrören till en trendig kökskran.

Publicerad i Sköna hem nr 11, 2014.

Inspirerad? Läs också:

23 ljuvliga lantkök (älskar du lantkök älskar du det här)

Så gör du en egen kopparkran

32 olika kökslampor som sitter fint över köksbordet

Få råd med din designade drömstol – skapa ett bricolage i köket

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!