Smart på många sätt – stoppa en citron i diskmaskinen

Precis som vinäger och bakpulver är citron riktigt bra (och miljövänligt) när det kommer till rengöring. Den doftar gott och har renande effekt. Kika här varför du ska stoppa en citron i diskmaskinen.

Nästa gång du har använt pressad citron i matlagningen, kasta inte det som blir över, stoppa det i diskmaskinen istället. Du kan använda bara skalet, en använd klyfta eller en fräsch citron (delad), resultatet blir det samma.

Gör så här: Lägg citronhalvan, antingen i bestickkorgen eller kläm fast den på lämpligt ställe för att undvika att den skramlar omkring under diskmaskinens gång.

Kör programmet med maskindiskmedel som vanligt.

Resultat: Citronen kommer göra din disk (och diskmaskin) både fräschare och gnistrande rent. En svag doft av citron får du på köpet. Plus att citronskalet får ett extra liv istället för att bara hamna i komposten.

Husmorsknep när de är som bäst!

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Du skanske också är intresserad av:

Så rengör och desinficerar du din skärbräda med citron och salt

11 ingredienser från ditt kök som också kan tjäna som rengöringsmedel

7 miljövänliga (och effektiva) knep för ett väldoftande badrum

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!