Gnistrande rent kök efter festen på 1 timme – steg för steg

Följ dessa sex steg för ett skinande rent kök efter alla former av middagsbjudningar eller kalas. Tidsåtgång 60 minuter. Nu kör vi!

När det kommer till städning och att man aldrig ska bli färdig handlar allt om planering, struktur och ett tydligt mål. Vet du bara vad du ska göra kan du bli bra så mycket effektivare än att gå och dutta lite här och var lite planlöst.

Så städar du köket på 1 timme blankt

1. Köksbordet

Duka av och torka köksbordet (5-10 minuter).

2. Diskmaskinen

Fyll diskmaskinen och starta den. Lägg grytor och kastruller i blöt i vasken, skrubba andra sidan (slaskohon) ren med vim eller såpa. (20 minuter).

3. Kylskåpet

Ta ut allt från kylen och ställ på köksbordet. Kasta allt som är för gammalt. Lägg de använda lådorna/skålarna tillsammans med grytorna i vasken. Lägg julresterna i väl märkta lådor. Passa på att torka av de tomma ytorna i kylskåpet innan du ställer in maten igen. (15 minuter).

4. Grytor och skålar

Tillbaka till de blötlagda grytorna/burkarna/skålarna. Diska dem rena, torka och ställ undan direkt, eller låt självtorka i diskstället. (5 minuter).

5. Arbetsytor

Plocka undan från alla arbetsytor och torka av. (5 minuter).

6. Dammsug

Dammsug av köksgolvet. (5 minuter).

+ 15 minuter, om det behövs

1. Våttorka golvet (10 minuter).

2. Plocka ur diskmaskinen (5 minuter).

Läs också:

Husmostipsen som fungerar – 19 enkla tips för ett rent kök

Brist på utrymme i köket – lös det med en mobil köksö

9 tips på hur du får ditt kök mysigt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!