Foto: Johan Carlson

Köksinspiration: Estetik och funktion i moderna bistroköket

Här ser vi exempel på hur du mycket enkelt kan förändra ditt köksgolv utan att lägga om golvet eller måla om. Lägg en fin matta på golvet!

1.  Dubbla ugnar

Foto: Johan Carlson

Luckorna till Gagganau-ugnarna är vänsterhängda, precis som det ska vara i det här köket; när man tar ut en het plåt eller ugnsform bör avställningsytan finnas nära till hands utan att luckan är i vägen. Kastrull på krok, Cordon-bleu, stekpanna Argento, Åhléns. Urna i hyllan samt vägglampa Tolomeo, Walles & Walles. Linnehandduk Martina, Himla, mässingskruka, Floristkompaniet, durkslag och pincett, Ikea, knivar, Bagaren och kocken. Smörklocka, Cordon-bleu, träbricka och brun urna Walles & Walles.

2. Vacker matta

Foto: Johan Carlson

Vitvaror, diskbänk, stänkskydd och hylla från Gaggenau. Matta, wienerstol och porslin, Walles & Walles. Skärbräda, Malmstensbutiken, bricka och glasburk med lock, R.o.o.m, glasbringare med korklock, Ikea. Köksfläkten är integrerad i taket ovanför spishällen och styrs med fjärrkontroll.

3. Rostfritt stänkskydd

Foto: Johan Carlson

Rostfri skiva skyddar träpanelen mot stänk. Med väggmonterad blandare och kran blir det lättare att svinga runt grytor och disk. Rostfri skiva och hylla beställs genom Broman & Walles. Kran och blandare Gaggenau.

4. Matplats

Foto: Johan Carlson

Övergången mellan kök och matplats känns mjuk och självklar. Eldstad (drivs med gaslåga) och bokhylla ökar trivselfaktorn. Matbord i massiv ek, stolar med flätad rotting, träbricka, keramikskål, järnurna och halsband på stativ, allt från Walles & Walles. Bokhylla i stål från Porro, golvväxt, Floristkompaniet.

Publicerad i Sköna hem nr 11, 2015. 

Fler kök på Sköna hem

7 vackra sekelskifteskök

Köksinspiration – 27 gråa kök

16 rustika kök – här finns all inspiration du behöver!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!