Ny undersökning: Många kvinnor inreder som sin mamma

Sådan mor, sådan dotter! I alla fall om man ska tro en ny undersökning somvisar att mer än var femte svensk kvinna har samma inredningsstil som sin mamma.

Drygt 500 män och kvinnor mellan 18 och 75 år deltog i undersökningen. Resultatet visar att 21 procent av kvinnorna som deltog och tio procent av männen säger sig ha samma inredningsstil som sin mamma. Däremot uppger bara sex procent av kvinnorna, respektive åtta procent av männen, att de inreder som sin pappa.

– Fortfarande lever vi i ett samhälle där många växt upp i mer traditionella hem, där man säkert i många fall upplevt att mamma stått för den mer inspirerande delen av hemmets inredning, säger Marcus Hartwall, Nordenchef på inredningsajten Houzz som ligger bakom undersökningen.

Gillade du den här artikeln? Du kommer du säkert att tycka den här som handlar om vad vi svenskar stör oss mest på hos våra grannarär minst lika spännande.

Psst! Gör som över 57 000 andra och gilla Sköna hem på Facebook för mer härlig inspiration och läsning!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!