Platsbyggt kök utan att platsbygga – ja det funkar med denna lösningen!

Köket i byskolan är finsnickrat i gediget trä – men är inte alls så platsbyggt som man skulle kunna tro....

LÄS OCKSÅ: Den nya kökstrenden – 9 kök i shakerstil

Går det att skapa ett platsbyggt kök, i massivt trä och med snickeriarbete av bästa kvalitet – på ett smartare och mer kostnadseffektivt sätt? Ett försök att svara på den frågan är det nya modulköket från Ark living, tillverkat av köksfirman Lindalsköket på Värmdö utanför Stockholm.

Med innanförliggande skåp- och lådfronter har det en klassisk look i amerikansk shakerstil. Köket levereras med färdigmonterade och målade moduler, och kan beställas i vilken kulör som helst, i traditionell linoljefärg eller modern färg. I detta köket är både väggar och köksskåpen målade i Ark livings egen nyans Mellangrå.

LÄS OCKSÅ: 23 ljuvliga lantkök (älskar du lantkök älskar du det här!)

Modulerna finns med olika bredder och med olika varianter av skåp och lådor, inklusive väggvitrinskåp och skåp för inbyggt kylskåp och diskmaskin. I detta kök i en gammal byskola är modulerna 100 respektive 50 cm breda. Eftersom köksbänken mot väggen slutar fritt har bänkskivan i carraramarmor fått ett rundat avslut.

Vitrinskåpen är 40 cm breda. Bänkskiva i carraramarmor, Stenfirma Bror Törner. Spis Falcon classic deluxe 90 med induktion, Falcon/JP Walther. Porslinsho Classic shaker 900 double, Badex. Köksblandare Horus Victoria, Nacka byggnadsvård. Knoppar och handtag, Beslaget i Stockholm. Kopparlampor Berlin, Byggfabriken.

Köksbänken avslutas med vackert rundade hörn, men kan beställas med rakt eller fasat avslut. Mässingskorg, Korbo. Linnehandduk, Ikea.

Modulerna är monterade och målade när de levereras – och går att få i vilken kulör som helst. Här är kök och vägg målade i Ark livings nyans Mellangrå.

LÄS OCKSÅ: Frossa i lantlig stil – 29 lantkök i olika stilar

Publicerad i Sköna hem nr 3, 2016.

Av: Helene Holmstedt

Foto: Martin Cederblad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!