Toppmodernt minimalistiskt kök där allt går att dölja

En vikbar arbetsbänk och dolda vitvaror gör köket toppmodernt men samtidigt diskret.

Grundidén var att bygga ett välplanerat kök, inte för stort och framförallt inte alltför framträdande. Ägarna ville gömma vitvaror och diskho helt, samtidigt som köket skulle ha alla bekväma funktioner: verka utan att synas. Lösningen blev bland annat en lång skiva – som fälls upp och ner efter behov – döljer spishäll och diskho, där även blandaren fälls ned. Skivan sträcker sig från vägg till vägg och kan användas som avställningsyta eller skänk. Locket insida är klädd i aluminium för att fungera som stänkskydd när spisen används.

Blandaren från Mora armatur viks enkelt ner i diskhon när det är dags att fälla ner skivan. I skivan/locket finns inbyggda spotlights som ger god arbetsbelysning. Lådfronterna har greppvänliga utfräsningar i stället för vanliga handtag.

Mellan lamellerna i väggen sattes fönster in så att trädgården kommer riktigt nära. Den vändbara skivan i köket fortsätter ut i orangeriet, som delas av från köket med en nästan osynlig glasvägg och dörr. Köksfläkten Grace från Elica ser ut som en taklampa. Krus och keramikfat från Garbo. Alla vaser från R.o.o.m.

Bakom en lucka döljer sig kaffemaskinen från Miele. Luckan har touchfunktion, inga handtag behövs.

Skärbräda och flaska finns i olika storlekar hos Garbo. Kockkniv Le zie, Paolo Roberto, och vaser från R.o.o.m.

Publicerad i Sköna hem nr 11, 2013.

Läs också:

Franskt bistrokök med marockanskt golv

Nybyggt kök med fria ytor och plats för umgänge

Förnyat 1800-tal – lantkök i modern tappning

Danskt designat kök med vardagsrumskänsla

19 ovanligt kreativa kök

50 gråa detaljer till köket

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!