Sugen på vitt kök? Minimalistiska, stilrena, lantliga och klassiska – låt dig inspireras av de vita köken vi älskar mest!

V

itt är vitt. Så är det bara. Även om den stora trenden just nu är kök i djupblå kulörer, åskgrått och jordiga pasteller, så är det ändå vita, stilrena kök vi oftast väljer när vi bygger vårt nya drömkök. Tidlöst, hållbart och lätt att kombinera ihop med färger och material i resten av hemmet.
Här kommer 17 fantastiska, och väldigt inspirerande, vita kök!

Läs mer: Köksspecial 2019 – 3 starka (och ursnygga) trender + nyheter för köket!

17 fantastiska kök i vitt:

 1. Tidlöst vitt kök med modern twist
  Vitt kök ballingslöv stil

  Foto: Ballingslöv

  I det här minimalistiska köket från Ballingslöv får de matta luckorna köket att smälta in härligt mjukt mot väggar och sekelskiftesvåningens vackra trägolv. Ett kök utan beslag lämnar gott om utrymme för andra utsmyckningar i rummet att poppa fram. Som takrosetten och de fina ådringarna i stenskivan.

 2. Minimalistiskt med smarta ytor
  vitt kök marbodal arkitekt plus

  Foto: Marbodal

  Hela det här köket genomsyras av smarta lösningar på liten yta! Höjden är utnyttjad till max med en extra luckrad och köksön agerar både arbetsyta, matbord och öppen hylla som exponerar favorittingen. Avskalade luckan Arkitekt plus från Marbodal i vitbetsad ek får köket att kännas både lugnt och jordat.

 3. Trendigt lantkök
  vitt kök ballingslöv gastro-vitmalad-ahus_hr

  Foto: Marcus Lawett

  Foto: Ballingslöv

  I det här luftiga lantköket har man skippat överskåpen och istället satsat på en förlängd bänk fylld med förvaring. Känslan är härligt platsbyggd och 10 x 10-kaklet ger lantköket en frisk bistrovibb. Ramluckan Gastro från Ballingslöv har fått kromade handtag klädda i svart läder. Trend och tradition i snygg kombo.

 4. Traditionellt och elegant
  vitt kök kvänum broby kalk

  Foto: Kvänum

  Innanförliggande luckor är ett fantastiskt knep när du vill ge det nybyggda köket atmosfären att vara original från sekelskiftet 1900. Öppna hyllor och pärlspont sätter sen stilen. Här syns luckan Broby från Kvänum handmålad i färgen Kalk på ask med synliga gångjärn. Mässingskran och knoppar tar in köket i nutid.

 5. Mjukt monokromt
  vitt kök Marbodal_arkitektplus_beige

  Foto: Marbodal

  Med inspiration hämtad från årets trender med jordnära och dämpade toner släpper Marbodal nu en ny ljust beige kulör som är ett mjukare alternativ om du inte önskar vitt-vitt. Här har bröstpanel, väggar och tak målats monokromt, alltså i samma nyans, vilket får hela köket att kännas, stort ljust och harmoniskt. Första köket som släpps i nya kulören är Arkitekt plus.

 6. Vitt shakerkök
  vitt kök skandinaviska shakerkök ekobyn 2

  Foto: GINA MANNBERG

  Foot: Svenska shakerkök

  Senaste tiden har shakerköken, som karaktäriseras av funktion, gediget hantverk och avsaknad av krusiduller, gjort sig omåttligt populära. Detta härliga vinkelkök från Skandinaviska shakerkök är målat i kulören Vintermossa (NCS S-1005-G40Y).

 7. Minimalistiskt med släta ytor
   5ba24c737f599 5ba24c737f5e0ikeakok vitt minimalistiskt och lantligt kokso 3.jpg

  Foto: Rebecca Martyn

  Det här strama köket är ritat helt utan bänkar. Den rejäla skåpväggen har vitvarorna integrerade och köksön rymmer både induktionshäll och arbetsytor. Arkitekthurtsen fixar småförvaringen. De breda metallbeslagen ger hela köket ett snyggt, stramt intryck.

 8.  Klassiskt kök 2.0
  stephanie kök vitt

  Foto: Jonas Gustavsson

  Rymden! Det här drömköket har så mycket härlig förvaring och slukar allt en sann gastronom kan tänkas vilja ha till hands. Ramluckor för klassiskt snitt – industriblandare och rostfritt för en uppdaterad feeling.

 9.  Sobert och möblerat
  vitt kök kvik prato x

  Foto: Kvik

  vitt kök prato kvik

  Foto: Kvik

  Köket Prato x från Kvik har skarpt designade detaljer i trä, mörk inredning och skjutluckor med sofistikerade luckgrepp. Allt för att passa in i den moderna, öppna planlösningen där köket får en mer möblerad look.

 10. Vitt med värmande inslag
  modernt-stilrent-kok

  Foto: Peter Erlandsson

  Foto: Sköna hem

  Så här ritas ett modernt kök, med mycket smartness men allt onödigt bortskalat. Bänkskivan i den stilrena köksön är förlängd och bildar ett bord. Köksinredningen här är Mano från Kvik.

 11. Lantliga köksdetaljer
   5bb49b813742f 5bb49b8137477inspiration kok ikea 2018 tornviken hylla.jpg

  Foto: Ikea

  Nytillskott hos Ikeas är Tornviken, en serie detaljer som hjälper till att skapa karaktär i lantköket. Vinhyllor, smålådor och öppna skåp med snidat snitt fixar stilen. Snitsigt!

 12. Vitt kök med platsbyggda sittplatser
  vitt kök vedum alice

  Foto: Vedum

  Vedum firar 100 år i år med köket Alice Anno 2019, ett traditionellt kök med vitrinluckor och bänkskiva i kompositsten. Här har man valt att skapa platsbyggda sittplatser med förvaring under. Praktiskt när hela familjen och vänner samlas för att umgås i köket.

 13. Klassiskt kök gediget träbord
  vitt kök kvänum karleby mandel

  Foto: Kvänum

  Nyhet från Kvänum är det här raffinerade köket i kulören Mandel med ett intagande träbord som ö. Vitrinskåpen bakom skjutdörrar med linjeglas är på en gång moderna och traditionella, strama och sirliga. Snyggt!

 14. Vitt bistrokök
  vitt kök ballingslöv system 10
  Bild: BallingslövEn köksö som solitär mitt i rummet skapar en självklar pol att röra sig kring. Matlagning, sällskap och småprat hamnar i centrum på ett naturligt sätt. Här syns bistroköket System 10 från Ballingslöv.
 15. Vitt kök med färgstänk
  Blixen vitt kök kakel gröna målade väggar

  Ett klassiskt vitt kök kan såklart färgas med karaktär på många sätt – som här med en frisk grön kulör målad på väggen och ljuvligt mönstrad matta som matchande färgstänk.
 16. Studiokök
   5bb49b2d5330e 5bb49b2d534e2inspiration ikeakok host 2018 metod veddinge.jpg
  Jobba hemma, eller som hemma på jobbet. Det här snygga, förlängda studioköket från Ikea är en kreativ oas för både matlagning och konstnärligt skapande. Vilken dröm!
 17. Luckor i mixade material

  Träkök är årets största trend. En perfekt kombo är just träpartier ihop med vita i köket. Trä är varmt och skapar liv med de naturliga, vackra ådringarna, samtidigt som det vita tänder upp och känns fräscht.

Läs mer:

20 ursnygga och inspirerande tapeter för kök

11 underbara gröna kök att inspireras av

Köksinspiration – 21 moderna och stilrena kök

Prenumeration banner SKH_1200x628 (1)