Kylrummet ska bli ett filmrum!

Jag heter Ida och jag gör om ett rum som vi har använt som kontor, det är ett kylrum som är 3,60 på längden och 2,80 på bredden. Jag har tvättat alla väggar och taket, jag har slipat alla väggar. Nu ska jag välja färg till rummet, det finns inga fönster och det är väldigt litet. Jag har planerat att använda rummet som filmrum, eller ett rum där man kan sitta med kompisar och prata på vintern, där man kan sova när man har kompisar hos en.  Ett mysigt rum helt enkelt.

Fråga

Kylrummet ska bli ett filmrum!

Hej!

Jag heter Ida och jag gör om ett rum som vi har använt som kontor, det är ett kylrum som är 3,60 på längden och 2,80 på bredden.

Jag har tvättat alla väggar och taket, jag har slipat alla väggar. Nu ska jag välja färg till rummet, det finns inga fönster och det är väldigt litet. Jag har planerat att använda rummet som filmrum, eller ett rum där man kan sitta med kompisar och prata på vintern, där man kan sova när man har kompisar hos en.  

Ett mysigt rum helt enkelt. 

Jag har tänkt mycket på hur jag vill ha det, kanske ett Marilyn Monroe-tema, eller ett blått och vitt rum som är fräscht, eller ett rött och mörkt rum som man kan mysa i. Men jag vet inte vad jag ska välja. Just nu tänker jag att jag kanske ska ha guld på väggen mittemot dörren och beige runt om, hur skulle det funka? Jag skulle vilja ha hjälp, det får ju inte bli för mörkt heller. Vad ska man ha för färg på golvet? Och taket, Ska det vara vitt?

Jag skulle vara jätteglad för ett svar!

Ida

Svar

Jag tycker absolut att du målar taket helvitt då det är ett mörkt rum, min idé är att lägga en mjuk guldbeige färg på väggarna som ger lyster! Lite glamourkänsla. Alcros kulör Puder pärlemor är en metallic färg som ger just pärlemoskimmer åt väggarna. 

Det betyder också att det ljus du tillsätter gör väggarna levande och mysiga. Måla alla väggar i denna mellanljusa kulör, lägg in ett helvitt golv till, gärna ett fräscht linoleumgolv med lite mer ren industrikänsla på, helt vitt blir bäst. 

Jobba sedan med mycket belysning i rummet i olika nivåer. En riktigt bra taklampa och både bords- och golvlampor för att ge rummet en så luftig och stor känsla som möjligt! 

Till denna färgskala ska du tillsätta härliga rosa nyanser, ända upp till röda toner i kuddar, accenter och kanske till och med en stor härlig rosa/röd matta i rummet som ger en mysig känsla åt hela ytan. Stor kul taklampa sätter också tonen i rummet, gärna en metallvariant som syns!

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!