Låt seklerna gifta sig

Det är lustfyllt att forma ett hem med en spännande blandning av antikt och modernt. Våra inredare har skapat en miljö där hall, vardagsrum och sovrum hänger ihop. Hemligheten är färgkoordination, där violetta och gyllene inslag binder samman inredningsdetaljer från olika epoker. 

Vardagsrummet: res i tid och rum

Vardagsrummet på de här båda bilderna är tänkt att tillhöra ett resande par. Här har de samlat saker från sina resor, både i Afrika och till loppmarknaden i Skärholmen. Det här sällskapsrummet är anpassat efter en tillvaro med både stort umgänge och mycket egen tid. Många fåtöljer, men ingen soffa, fungerar alldeles utmärkt! Fåtöljer är minst lika bekvämt som det ­traditionella soffhörnet – och så är det ju så trevligt att sitta runt ett bord.

Hallen: storstilad entré

Det är i hallen gästerna får sina första och sista intryck. Därför är den här miljön uttrycksfull med sin lilarandiga tapet och vilda stilblandning, från gustavianskt till nutid. Att hallen är stor gör att den fungerar som ett slags mottagningsrum. Den är ­möblerad med fåtöljer och bord och har samtidigt ordentliga möjligheter att gömma undan det man inte vill ha framme. Förvaringsfrågan är löst med hjälp av tre byråer, ­placerade på rad.

Sovrummet: När Osaka möter Orsa

Öst är öst och väst är väst – och här mötas de tu. Att blanda allmoge med modernt asiatiskt blev en nytändning för båda stilarna. Midnattsblå tapeter med körsbärskvistar i rosa och turkosblått knyter ihop färgskalan i rummet. Det här sovrummet ska kännas som ett andra vardagsrum där man vill vara länge, dra ihop förhängena och krypa upp med en bok, eller sitta vid skrivbordet.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!