Ljusa upp väggen med belysning

Jag har en fråga om belysning, en del jag tycker är svår att få till. Hemma har vi sänkt tak i våran kombinerade matsal och vardagsrum. Vi bor i en relativt nybyggd funkisvilla med stora öppna ytor och mycket rymd.

Fråga

Ljusa upp väggen med belysning

Jag har en fråga om belysning, en del i inredningen jag tycker är svår att få till. Hemma har vi sänkt tak i våran kombinerade matsal och vardagsrum. Vi bor i en relativt nybyggd funkisvilla med stora öppna ytor och mycket rymd.

I detta rum har vi målat vissa väggar i en mörkare, varmt grå ton, vilket blev för mörkt. Men vi vill inte gärna måla om utan lösa detta med lite snygga golvlampor som kan passa till vår lite mer moderna stil. Kan du tipsa om en snygg, lite ovanligare lampa som ger ett mjukt ljus mot denna mörka vägg?

Evigt tacksam för dina bra råd och tips!

Gunilla

Svar

Hej Gunilla!

Att ljusa upp väggfärgen med mer belysning är en bra idé. Med hjälp av ljus kan man även ändra kulören och känslan i ett rum på ett relativt enkelt sätt.

Jag tror ni ska ha flera väl utplacerade golvlampor som ger ett mjukt intryck mot de mörka väggarna. Titta på Flos lampa rosy angelis - den har en textilklädd skärm som ger ett mjukt ljus. En lite lyxigare golvlampa som lyfter rummets utseende!

Denna lampa passar även till husets byggstil utan att bryta av för mycket.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 50% rabatt på 4 nummer av Sköna hem. Läs mer!