Inredning från Milano

Sköna hems redaktion for till Milano och Salone del mobile för att lära, njuta och inspireras. Här är våra älsklingar från den gigantiska möbelmässan.

80-talet är tillbaka

– 80-talet är tillbaka! Oavsett om man tycker att det är härligt eller hemskt. Soffan Leeon från Driade 

i design av Ludovica och Roberto Palomba är oblygt 80-talsglammig. Det gillar jag.

Claes Blom, chefredaktör

En bubblande och lekfull vas

– Glasskulpturen Crystal ball är en vas i design av Mateo ­Zorzenoni. Jag gillar kontrasten mellan två så olika material – marmor och glas. Bubblande, lekfullt och helt oemotståndligt.

Sanna Messo, inredningsassistent

Insidan som räknas

– Jag förälskar mig lätt i föremål som lyckas med att både överraska och charma. Som Valerie De Keysers djuriska Animal: mineral, vars insidor är klädda med hästtagel, påfågelsfjädrar och päls av järnstoft. Det är insidan som räknas!

Lina Tillö Zijlmans, redaktionsassistent

Möbler för evigt liv

Foto: James Merrell

– Brittiska möbelformgivarna Russell Pinch och Oona Bannon samarbetar med olika hantverkare och skapar möbler som är moderna klassiker. De är hantverksmässigt perfekt utförda och fantastiskt vackra. Färgskalan är enhetlig och möblerna eviga. Från Pinch. 

Charlotte Pettersson, inredningschef

Proportioner som tilltalar

– Den här fåtöljen – Saville – gillade jag på direkten. Den är okrussidullig och stilren i uttrycket med proportioner som tilltalar mig. Jag provsatt den och skulle gärna suttit kvar – men det är mycket att hinna med på en sådan här jättemässa. Formgiven av Gordon ­Guillaumier för Minotti.

Åsa Lyngskog-Ekström, layout

Läs mer i senaste numret (nr 8) av Sköna hem.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!