Min dotter behöver en STOR garderob!

Min tonårsdotter är expert på att slänga kläder överallt vilket retar hennes mamma till vansinne. Nu när vi ska bygga till och dottern ska få ett nytt 10 kvm rum funderar jag en del på klädförvaring.

Fråga

Min tonårsdotter behöver en STOR garderob!

Behöver hjälp med ett rum som är under byggnation, vårt gamla hus byggs till för att kunna möta våra nya behov. Min tonårsdotter är expert på att slänga kläder överallt vilket retar hennes mamma till vansinne. 

Nu när vi ska bygga till och dottern ska få ett nytt 10 kvm rum funderar jag en del på klädförvaring. Det bästa hade varit en walk in closet men tror att det blir svårt att få till, eller kanske inte? 

Garderober tycker jag tar en hel vägg som man kan använda till annat, rummet är inte så stort. I vilket fall vill jag att hon ska kunna slänga sina kläder utan att jag ska behöva se det - man kan ju välja sina konflikter :-)

Åsa Kjellberg

Svar

Hej Åsa,

Det går utmärkt att konstruera en walk-in-closet, eller klädkammare, men rummet kommer givetvis att bli betydligt mindre. Det kanske dock inte gör så mycket när man då får en plats för att förvara privata ägodelar och som underlättar för att hålla ordning i rummet. I det här fallet är det ju viktigt att bygga en ”sluss” mellan entrédörren och rummet så att man är tvungen att gå genom klädkammaren för att lämna eller byta kläder. 

Bygg alltså en ny innervägg ca en meter in i rummet. Längst in i klädkammaren placerar ni en garderob, på den nya väggens insida några krokar och mot den gamla innerväggen några hyllor. Montera gärna en helspegel på dörren till garderoben. Det gör att utrymmet känns större och är naturligtvis praktiskt att ha vid klädbyten. 

För att ge en mer ombonad känsla kan man täcka golvet med en mjuk matta. Det är även bra att ha en bekväm pall att sitta på när man tar på sig skorna och att stå på för att nå förvaringsutrymmet som finns ovanför dörren.

Lycka till!

Anna Montagut

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!