Njutbart – vackra inredningsdetaljer

I månadens Signaler får du se Palmgrens klassiska rottingväska i två nya somriga färger. Läs om elegant sötma från Dior och njut av ett magnifikt halsband från Rützou.

Kuriöst

Att i sin ägo ha märkliga mineraler, ovanliga djur på burk och fiffig vampyrfångarutrustning var en gång i tiden högsta status bland vetenskapsmän. Förlaget Taschens nya bok Cabinet of natural curiosities visar just en sådan förnämlig kuriosakollektion, nämligen Albertus Sebas fantastiska samlingar av exotiska djur och växter, som han lät avbilda i början av 1700-talet. En -måste-ha-bok för älskare av vackra gamla naturillustrationer.

Uppdaterad klassiker

Palmgrens klassiska rottingväska från 50-talet kommer nu i två nya piggt somriga färgställningar, försedda med praktisk innerväska fästad i rem. Pris 2 995 kr.

Prydnadsporslin

Art déco möter islamiska formreferenser i kollektionen Metropolis som består av lampor, speglar, vaser och askar  i form av små byggnader. Bakom begärligheterna står spanska porslinsmästaren Lladrós eget designteam, under konstnärligt överinseende av Jaime Hayon.

Magnifikt

Smycken som tar för sig har blivit en naturlig del i modebilden på ett sätt som knappast var självklart för några år sedan. Rützous maffiga halsband av metallkulor kostar 1 100 kr och ger ett lyft åt vilken outfit som helst.

Lyx på tapeten

Ett av Milanomässans många wow-upplevelser var de handmålade sidentapeterna från italienska Misha handmade wallpaper. Den nya kollektionen innehåller både typiskt asiatiska motiv som bambu, pioner och trollsländor och mer västerländskt orienterade i form av myrten, vindruvor och blåregn. Se mer ultimat vägglyx på www.mi-sha.net.

Mer inspiration hittar du i senaste numret (nr 7) av Sköna hem.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!