Njutbart – våra favoriter

Khao Lak har fått sitt första designhotell med spafaciliteter som lyckas kombinera det chica med det idylliska. Kuddfodral med fjärilsmotiv från Leone Hagoort och högkvalitativa dofter från franska Geodesis. Detta och mycket mer kan du läsa om här.

Mobila mästerverk 

Ralph Lauren är inte bara designer, han är också innehavare av en av världens finaste bilsamlingar. Nu ställs några av dyrgriparna – bl a bildens Jaguar från 1955 – ut på Musée des Arts décoratifs i Paris. Utställningen pågår fram till 28 augusti.

Frottélyx

Mille notti som är mest känt för sina sängkläder, tar nu med den nya frottékollektionen Fontana det naturliga klivet in i badrummet. Handdukarna finns i åtta färger och fyra storlekar för 75–525 kr.

En blyg viol

Balenciaga Paris är den första doften från det anrika modehuset sedan Nicolas Ghesquière tillträdde som kreativ chef. Doften kom för något år sedan men har haft begränsad distribution.  I juli börjar den dock säljas på NK – till glädje för alla som älskar denna ganska minimalistiska, lätt -violdoftande parfym.

Tid för fjärilsinvasion

Fjärilar är alltid ett välkommet vårtecken. Från Leontine Hagoort kommer det fina kuddfodralet i kanvas, 779 kr. 

Cos you’re worth it

Klädmärket Cos (Collection of style) ingår i H & M-gruppen och lanserades  i London 2007 för att därefter dyka upp i flera europe- iska storstäder. Den 20 maj är det så äntligen dags för den första svenska butiken, på Biblioteksgatan i Stockholm. Konceptet utmärks av modern stilren design till  priser som tar vid där H & M:s slutar. För interiören står William Russell som tidigare ritat butiker åt bl a Alexander McQueen.

Brutalism 
på beachen

Khao Lak är ett av svenskarnas favoritturistmål i Thailand. Nu har orten fått sitt första designhotell, Casa de la flora, bestående av 36 modernt brutalistiska strandvillor. Privatpool, butlerservice och spa-faciliteter bidrar till en semesterupplevelse som kombinerar det chica med det idylliska. Läs mer på casadelaflora.com.

Samla på karl

Enligt egen utsago dricker modedesignern Karl Lagerfeld ”enbart Coca-Cola light och ingenting annat, dag som natt”. Nu har han för andra gången designat åt företaget. Flaskorna pryds av Karls karaktäristiska, numera avsmalnade profil, är numrerade och säljs i begränsad upplaga. Den som törstar efter fashionabel läsk får dock bege sig utomlands då våra återvinningskrav omöjliggör svensk försäljning.

Doftdestinationer

Franska Geodesis gör högkvalitativa dofter för hemmet där idén är att varje doft representerar ett land. Kollektionen består av doftljus, diffusers och rumsspray. Resan  kan börja!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!