Osäker på om du ska flytta? Fråga dig själv det här

Det är nästan alltid ett stort beslut att bestämma sig för att man ska flytta. Men hur är man säker på att det faktiskt är det man vill? Vi har en enkel ekvation som hjälper dig bestämma om en flytt är rätt väg att gå.

Känner du att huset eller lägenheten du bor i nu kanske har gjort sitt i ditt liv? Eller funderar du på om ditt hem kanske bara behöver en renovering i köket för att det ska kännas härligt att bo där igen?

Här är en väldigt enkel ekvation som kan hjälpa dig på traven i beslutet om det är dags att flytta eller inte.

Nytt ställe ≥ Gammalt ställe + arbete och kostnad att flytta

Detta innebär i princip att du ska överväga fördelarna med ett nytt ställe mot ditt hem där du bor nu, men också räkna med arbetet och kostnaden för flyttprocessen.

Det kan verka självklart, men det är lätt att bli emotionell om man tänker på att flytta. Då kan det vara skönt att luta sig tillbaka mot logik då och då för att komma fram till ett beslut som känns bra, nu som i längden.

Om något inte funkar som det ska i ens hem är det frestande att tänka att en flytt kommer lösa alla problem, men så fungerar det ju oftast inte. Ditt eventuella nya hem borde vara ett säkert steg för att garantera att tiden, pengarna och alla känslor är värt det för att du ska kunna flytta in och bo där.

Maxa vinsten när du säljer!

8 filmer där inredaren Andrea Brodin stylar ett hem inför försäljning

Checklistor för hur du själv ska göra – rum för rum!

Bästa homestyling-knepen: möblering, detaljer + sista-minuten-tips

(Kursen funkar lika bra för dig som bara vill få lite fint hemma!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!