Påskpynt-hybrid

Som julens klassiska änglaspel, fast med häxor i stället. Änglakärring, från Pluto, för påskbordet, 75 kr/st, Favoritsaker.se.

Så tyckte experterna

Karin Mannerstål, inredare, formgivare och ”fixa själv”-expert


– Flopp!
Det är inte alltid som en favorit i repris funkar. I det här fallet är jag grymt konservativ, så det är originalet från 1800-talet som gäller. Dessutom ­behöver man vila upp sig ett tag när man äntligen lyckats få bort alla spår av julen. Nej, änglar ger man sig inte på. De är ju heliga för tusan!

Lars Collmar, präst och författare

– Flipp! Knappast ”påskens budskap” – men lite kul, tycker prästen i mig. Möjligen köper jag den begagnad för en tjuga på nästa års kyrkbasar, och får jag den i present så får den nog stå framme bland kycklingarna. Jag kan t o m tänka mig att ge den i stället för en blomma till en lekfull feminist. Då får den symbolisera gammal alternativ kvinnokraft, inte att det är kul med satansorgier. Den är mindre mesig än julens änglaspel och lite fulsnygg. För mig väldigt umbärlig, men kanske ändå en mycket liten flipp? 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!