Foto: Lina Östling

Passar grått med brunt och beigt?

Passar grått och beige ihop? Inredningsexperten svarar.

Fråga

Passar grått med brunt och beigt?

Hej!

Jag har ett vardagsrum på cirka 24 m2 som jag inte får riktig ordning på i stil och färg. Det är inte så stort och har två hela väggar mittemot varandra och en vägg med altandörr och två fönster och mittemot de har jag ett valv. Väggarna är ljusa, min soffa står mot den ena hel väggen och är en spräcklig i brunt och beigt i rak modell, en beige ryamatta, ett soffbord i valnöt, typ ellips, en fåtölj med fotpall i tyget Terazzo från Svensk Tenn. Ett sideboard i ek. En grå lamino är på intåg. Jag är nu orolig att alla färger blir för mycket. Passar grått med brunt och beigt? Ska jag köpa en annan färg på laminon? Ska jag köpa ett nytt sideboard i vitt med valnötsdetaljer istället? Vilka gardiner ska jag ha? Jag blir rent snurrig.

Snälla hjälp mig!

Lotta

Svar

Hej Lotta

Jag tycker absolut att grått och beige går bra ihop, båda är ju bas kulörer som är neutrala. Vad det gäller grått så krävs det att det är en mjuk och varm grå ton, inte en för neutral grå som drar mot blått för det blir inte bra tillsammans med beige. Grå Lamino fungerar utmärkt till din färgskala.

En bra inredning vad det gäller färger måste ha fler kulörer än två för annars blir det för tråkigt, och du rör dej ju endast i bas skalan så du behöver inte vara orolig. Däremot så tycker jag inte att du ska blanda in valnöt, för då kan det bli lite för mycket mix på träslagen. Men lägg gärna till lite mer färg på någon accent i rummet som följer upp färgskalan på fåtöljen så att den får ett bättre ”fäste” i resten av möblemanget.

Ljusa enkla raka gardiner tror jag blir bäst, som inte tar plats då du har så mycket annat som syns i rummet. Vita eller beige linnegardiner som släpper in ljus och känns luftiga.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 300 000 andra - läs Sköna hem! Se erbjudande!