Påskpyssel: Så gör du de vackraste äggen i påsk (färga dina egna "lantägg")

Köpeägg är kritvita, fyller absolut sin funktion som förtäring på påskbordet, men ser rätt vanliga ut. Tänk istället fina lantägg. Ägg som skiftar i bruna och blå underbara nyanser. Det är den effekten vi är ute efter i detta påskpyssel.

Alla som någon gång varit i kontakt med äkta lantägg, ägg som kommer från hönor som går ute på en bondgård eller liknande vet exakt hur vackra dessa ägg är. Ojämna i storleken, men framför allt så skiftar äggen i de underbaraste milda färgställningarna, brunt, blått, grönt och beige.

Lyllos alla ni som kan gå ut och plocka egna ägg och bara förgylla påskbordet med dem precis som de är!

Men alla vi andra som bara har mataffären att skörda ägg i är utelämnade åt de kritvita äggen (det finns förvisso bruna ägg också men de är lite dyrare...). Inget fel med det egentligen, de vita är ju fina de också på sitt sätt. Men vill du skapa en spännande och vacker detalj till påskbordet i form av ”lantägg”, så har vi ett superknep!

Så färgar du dina ägg så de ser ut som lantägg

 

Film: Nils Erlandsson och Otto Norin

Koka äggen som du vill ha dem, löskokta eller hårdkokta, och servera i en vacker skål eller direkt i äggkartongen för maxad lantlig effekt.

LÄS OCKSÅ: Så viker du en servett till en kanin (sötaste servettvikningen i påsk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av Sköna hem - få 2 skålar från Rörstrand. Läs mer!