Ska vi satsa på färgen Toddy?

Jag ska måla mitt vardagsrum som är 6x5 meter med fönster och balkongdörr på kortsidan. Inget direkt solsken in, men vanligt ljus. I Toddy färg (alcro), den är ljusare än vanilj men lite varmare än vitt. Tänkte vi skulle göra en fondvägg (tror jag det kallas) på den andra kortsidan alternativt långsidan med soffan framför. Soffan är beige och så finns det ett långt lågt skåp i mörk (mahogny typ) längs den sidan som vi alternativ tänkte måla som fondvägg. Fast vi är lite osäkra om vi ska ha den som fondvägg då eftersom skåpet är i mörkare färg.. vad är snyggt? ska det vara mörkt mot mörkt eller ska man ha en rödare ton? Jättesvårt tycker vi.. vad passar med Toddy?

Fråga

Ska vi satsa på färgen Toddy?

Jag ska måla mitt vardagsrum som är 6x5 meter med fönster och balkongdörr på kortsidan. Inget direkt solsken in, men vanligt ljus. I Toddy färg (alcro), den är ljusare än vanilj men lite varmare än vitt.

Tänkte vi skulle göra en fondvägg (tror jag det kallas) på den andra kortsidan alternativt långsidan med soffan framför. Soffan är beige och så finns det ett långt lågt skåp i mörk (mahogny typ) längs den sidan som vi alternativ tänkte måla som fondvägg. Fast vi är lite osäkra om vi ska ha den som fondvägg då eftersom skåpet är i mörkare färg.. vad är snyggt? ska det vara mörkt mot mörkt eller ska man ha en rödare ton?

Jättesvårt tycker vi.. vad passar med Toddy?

Micke

Svar

Om du målar fondväggen på kortsidan så kommer rummet att dras ihop lite, ge en kortare känsla vilket jag tycker du ska undvika, sätt hellre fonden bakom soffan för att rama in. Det känns också som en bra vägg då du där har  mahognyskåpet. Jag tycker en lite mörkare vägg ger mer karaktär framför soffan och skåpet.

Titta på kulören 4. Plommon i Alcros designerkollektion, en djup lilaröd ton som jag tror skulle bli perfekt!

 Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!