Söker en klassisk och vågad tapet till torpet

Jag har ett underbart sommartorp från slutet av 1800 talet som jag nu söker ett klassisk men vågad tapet till, har letat i alla `svensk´kataloger och det känns lite för färglöst och intetsägande. Jag kan tänka mig att ta ut svängarna lite mer i det stora vardagsrummet som är ett ljust rum med härligt slitna vitmålade golv. Till detta har jag nästan bara vita slitna gamla målade möbler i en shabby chic-mix. Har du något förslag på en klassisk tapet med lite mer färg i? Patricia

Fråga

Söker en klassisk och vågad tapet till torpet

Hej Jessica!

Jag har ett underbart sommartorp från slutet av 1800 talet som jag nu söker ett klassisk men vågad tapet till, har letat i alla `svensk´kataloger och det känns lite för färglöst och intetsägande. Jag kan tänka mig att ta ut svängarna lite mer i det stora vardagsrummet som är ett ljust rum med härligt slitna vitmålade golv. Till detta har jag nästan bara vita slitna gamla målade möbler i en shabby chic-mix. Har du något förslag på en klassisk tapet med lite mer färg i?

Patricia

Svar

Hej  Patricia,

Om man tittar på de engelska leverantörerna, bl a Sanderson eller Colefax and fowler så har dom ett stort bra utbud av klassiska tapeter som fungerar perfekt med vår lantliga 17-1800-talsstil, både i mönster och färgskala. 

Men Holländska Zoffany har just släppt en så läcker tapet kollektion där det finns en serie klassiska mönster med starka färger med småglittrig sober yta. En otroligt fin tapet med grenar, blommor, fåglar mm  är Fleurs rococo wallpapers, du kan kika på den på nätet också, på www.zoffany.com. Den skulle passa perfekt i din stil! 

Lime eller turkos kanske?

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!