Söker textilier med 50- och 60-talskänsla

Vi har ett problem, vi kan inte hitta ett tyg till vårt vardagsrum som fungerar med mina 50-60 tals möbler. Vi har en roströd omklädd 50-talssoffa, gråa fåtöljer och mycket prydnadssaker i 50-60-talskänsla, både loppisfynd och nyproducerat med grafisk känsla. Vi har provat med olika enfärgade gardiner, men det känns tråkigt. Har du någon idé vad vi ska ha? Hur mycket mönster vågar man blanda? Melvin & Lisa

Fråga

Söker textilier med 50- och 60-talskänsla

Vi har ett problem, vi kan inte hitta ett tyg till vårt vardagsrum som fungerar med mina 50-60 tals möbler. Vi har en roströd omklädd 50-talssoffa, gråa fåtöljer och mycket prydnadssaker i 50-60-talskänsla, både loppisfynd och nyproducerat med grafisk känsla. Vi har provat med olika enfärgade gardiner, men det känns tråkigt. Har du någon idé vad vi ska ha? Hur mycket mönster vågar man blanda?

Melvin & Lisa

Svar

Hej,

Att blanda mönster ska man inte vara rädd för! Det fungerar oftast, bara man håller sig inom ramen för samma färgskala. jag tycker det är roligt om ens personlighet får synas, det behöver inte alltid vara inredningstidnings snyggt, våga mixa är mitt måtto. Titta på Stig Lindbergs mönster Melodi, från den tiden. Den trycks av Ljungbergs textil, och jag tror att den skulle fungera perfekt hemma hos dig, rätt känsla med mycket varma nyanser i.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!