11 härliga påslakan som gör att vi inte vill bädda sängen

Skrynkliga påslakan i linne är så nedtonat och okonstlat att det blir sofistikerat. Nu vill vi ha sängar där tyger i härliga naturmaterial och strukturer blandas i en medveten avslappnad bäddning.

Skrynkligt linne är det nya välbäddade. Bädda med linnelakan, den tvättade, härligt skrynkliga känslan i tvättat linne är både vackert och skönt. Gärna i dova toner, mjuka pasteller och ton i ton.

Skrynkliga sängar med obäddad look känns härligt inbjudande och sensuellt till skillnad från stramt bäddade sängar med tunga överkast. I den populära hotellrumsstilen bäddas sängen med många kuddar – gör det här med, men låt kuddarna ligga lite mer huller om buller.

Strunta i överkastet och låt det fina sänglinnet synas och bädda hellre med lager av tunna plädar i olika strukturer och en "throw" över fotänden på sängen.

Obäddad look med påslakan i linne

1. Småblommigt påslakanset i heltvättat linne från Sköna hems samarbete med Himla, Himla by Sköna hem.

2. Påslakan i stentvättat linne med knytsnören i en varm ljusgrå färg (finns i flera färgställningar), från Tell me more.

3. Blekrosa och naturvita påslakan av tvättad linne, Dirty linen.

4. I stället för överkast – lägg på ett extra täcke med påslakan för att sängen ska få den fluffiga, inbjudande looken. Påslakan i tvättat linne i flera pastellfärger, Tell me more.

5. Sängen är bäddad med en mix av kuddar från Garbo, Linum, Himla och Posh living. Påslakan Sunshine i linne, Himla. Paislypläd i ull och fotöverkast i linne, båda Elise D. Sänggaveln är målad på väggen. Matta Posh living, fåtölj Norrgavel.

6. Midnattsblå linne. Dova, blå toner är rogivande i sovrummet. Bäddsätt Triple X peacock i linne, Dirty linen.

7. Låt överkastet ligga enbart över fotändan, fyll på med många kuddar. Handquiltat överkast Norma flower, påslakanset i chambray, Ellos.

8. Ljusrosa påslakanset Candice i tvättat linne, Ellos.

9. Rosa påslakanset i tvättad bomull, blandat med örngott  i satin och plädar i grått och rosa, Hemtex.

Foto: Hasselblad H4D

10. Ett stormönstrat bäddset blir mer avslappnat ihop med extrakuddar i enfärgat, och plädar i sköna strukturer. Påslakan i dubbel bredd i bomull, H&M Home.

Foto: Hasselblad H5D

11. Sänglinne i grå toner. Påslakanset Lindblomma, Ikea.

Publicerad i Sköna hem nr 6, 2016.

Artiklen innehåller köplänkar.

Res med oss på Sköna hem – klicka på bilden för att läsa mer!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!