7 smarta saker du kan använda silica-påsarna till

Brukar du också slänga de små påsarna som följer med väskor, skokartonger och elektronik? Sluta med det. Det finns faktiskt massor av saker du kan använda dem till.

Silica-påsarna innehåller små kulor av kiselgel. Kulorna är bra på att absorbera fukt och påsarnas funktion är att hålla saker och ting torra. De är därför perfekta att använda för att till exempel:

1. Hålla smycken och bestick glänsande

Några silica-påsar i besticklådan eller smyckeskrinet håller fukten borta och gör att gafflar och halsband håller sig snygga och skinande längre.

2. Ta bort dålig lukt

Lägg silica-påsar i klädskåp, kartonger, förråd och liknande för att bli av med lukt som lätt uppstår när det blir lite fuktigt.

3. Bevara foton och brev

Håll dina släktfoton och gamla kärleksbrev torra och fina genom att förvara dem tillsammans med silica-påsar.

4. Skydda verktyg från rost

Risken för att dina verktyg rostar kan minska om du slänger ner några påsar i verktygslådan.

5. Slippa immiga fönster

Har du delningsbara flerglasfönster? Lägg några silica-påsar mellan glasen för att slippa fukt och imma.

6. Hålla fröer torra

För att frön inte ska bli dåliga bör de förvaras torrt och svalt. Lägg därför ner några silica-påsar bland dina fröer när du lagrar dem över vintern.

7. Torka blommor

Skynda på processen, och få ett vackrare resultat, när du torkar blommor genom att lägga blommorna i en papperspåse tillsammans med silica-påsar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!