Så gör du mysigt i sovrummet – 7 garanterat snabba tips

7 snabba tips på hur du kan mysa till ditt sovrum redan idag!

1. Minimera. Ett sovrum ska vara rogivande. För mycket onödiga prylar tar energi och kan kännas stressande. Städa bort allt onödigt, även från väggarna. Tänk less is more och behåll bara det du verligen behöver i ditt sovrum. Försök undvika högar i mesta möjliga mån, klädhögar och tidningshögar.

2. Inbjudande säng. Finns det något skönare än att lägga sig i en mjuk och fluffig säng! Lägg lite krut på sköna, extra tjocka madrasser, duntäcken, extra många kuddar i olika storlekar och vackra påslakan.

3. Nattduksbord. Ett fint nattduksbord där du kan arrangera ett litet stilleben av saker du gillar just nu, din väl utvalda bok– eller tidningshög och ditt vattenglas.

4. Belysning. Belysningen är alltid viktig för myskänslan. Du behöver arbetsljus för mörka morgnar och mysljus för sköna kvällar och eftermiddagar, en dimmer sköter detta jobbet åt dig. Du behöver också en bra läslampa, och kanske en vacker lampa för punktbelysning.

5. Skön matta. Spelar ingen roll vilken årstid det är, det är alltid skönt att sätta ner fötterna på en mjuk matta!

6. Doft. Att inreda med doft är en konst och kanske inte tilltalar alla. Men ett sovrum som doftar lavelndel kan nog aldrig gå fel. Det finns doftljus och även olika rums– och textilsprej att använda.

7. Sittmöbel. En fin sittmöbel ger lite av en skön hotelsvitskänsla i ditt sovrum.

Bildkällor: thecraftyhostess.com, stepinit.com, lonny.com, comfortablehomedesign.com, decorpad.com, architectureartdesigns.com

Läs också:

Så tvättar du ditt duntäcke

Bädda sängen med linnelakan för snygg sovkomfort

 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!