Linnelakanen som för tankarna till den svenska skärgården och mustiga kuddar som andas storstadspuls. Carina Björcks populära design är en favorit bland inredningsfantaster och det är inte svårt att förstå varför.

Bädda sängen med linnelakan för härlig sovkomfort

Carina Björck är konstnären som fotar sina motiv, målar konst av dem, och slutligen trycker upp konsten på inredningsdetaljer som sängkläder och brickor. Spana in hennes design och handla nya inredningsdetaljer nedan.

Linnelakan går bland annat att köpa på ikea, hm, hemtex, ellos och åhlens.

Carinas nordiska stil tar sig uttryck i kollektionen ”Archipelago”. HÄR hittar du alla produkter i kollektionen: påslakan, kuddar, brickor, m.m.

Carina Björck: ”Jag har två stilar”

– Jag har två stilar, förklarar Carina Björck om sin design. Kollektionen ”Archipelago” har tillkommit under senare tid och inspireras av nordisk natur. Den är mer avskalad och passar väl ihop med den skandinaviska inredningsstilen. Allt är i linne.

– Tanken är att man ska plocka undan hemma, och låta ljuset flöda med färgerna jag använt. Den andra kollektionen ”Kontinental” speglar mitt liv då jag reste mycket och besökte stora städer. Mustiga färger och rörelse med en känsla av New York-våning.

Påskalkan, sängkläder och kuddar i linne.
Hur har då den nordiska stilen växt fram?

– Jag är uppväxt med närhet till natur och har spenderat mycket tid på såväl västkustens klippor som Norrlands skogar. Nu bor jag och min man i skärgården på somrarna, och det är där inspirationen kommer ifrån. Färgerna går mycket i blått och grönt och man får tolka dem själv. Ett kuddmönster kan lika gärna föreställa vara ett hav som ett fjäll.

Vart hittar du inspiration till alla färger du använder?

– Det kommer från såväl natur som stad. Jag tror att om man har ett seende för färg och form så går det in i allt man gör, vare sig det gäller att måla en tavla eller duka ett bord.