Undersökning visar: Det här störs vi mest av hos våra grannar

Högljudd musik, högljudda barn och tobaksrök. Det är vad vi svenskar störs mest av hos våra grannar. Det visar en undersökning som gjorts av undersökningsföretaget Yougov på uppdrag av Metro.

Att det är ljudrelaterade störningsmoment som toppar listan är inte särskilt konstigt menarMonika Jukic, chefsjurist på Sveriges bostadsrättscentrum.

– Framförallt när det är fester som är långt inpå nattimmarna. När man måste gå och lägga sig och sova då blir man väldigt känslig när allt annat är tyst. Är det då någon som har fest är det väldigt lätt att störa sig på det, säger hon till Metro.

Relativt högt upp på listan över störningsmoment finns även sopor utanför dörren, ljud från trädgårdsredskap, bråk och matos.

Knappt 1500 personer deltog i undersökningen. Här är de saker deltagarna angav att de störts mest av under de senaste 12 månaderna.

1. Ljud från musik eller fester

2. Högljudda barn

3. Tobaksrök från grannens lägenhet

4. Sopor på trappen/uppgången eller utanför huset

5. Ljud från gräsklippare eller andra trädgårdsredskap

6. Bråk

7. Matos från grannens lägenhet

8. Häckens höjd eller andra planteringar mellan trädgårdarna

9. Ljud från sex

10. Eldande av trädgårdsavfall

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + grå pläd och två ljuslyktor. Köp nu!