Hästens Vividus – världens exklusivaste kontinentalsäng (prislappen säger allt)

Hästens Vividus, världens bästa kontinentalsäng – och förmodligen världens dyraste säng också. Prislappen får en att baxna helt enkelt!

Vividus är ingen vanlig säng, säger Hästens i ett pressmeddelande, och dubbar samtidigt sitt nytillskott Hästens Vividus till världens bästa säng.

LÄS OCKSÅ: 35 ljuvliga sovrum – sätt sovrumsstilen med en sänghimmel

Att Vividus är ett mästerligt hantverk råder inget tvivel om. En 210 kilo tung säng med 320 arbetstimmar per säng i en hemlig och specialbyggd ateljé, tillverkad enbart av certifierade och speciellt utvalda hantverkare och med en prislapp som definitivt får en att haja till. Nej, när det kommer till priset på en Vividus kan man absolut inte förneka exklusiviteten. En Hästens Vividus kontinentalsäng kostar 1,1 miljoner kronor. Och då pratar vi om en enkelsäng....

Historien om Hästens Vividus startade för 10 år sedan då projektet ”Världens bästa säng” initierades, varpå fyra av Hästens mest erfarna och kvalificerade sömnadsmakare utbildades för att ta sig an projektet. De är än idag de enda personerna i hela världen som är behöriga att tillverka sängen Vividus.

Och direktiven kring Hästens Vividus kvalitetssäkring är strikta, ingen säng som inte är perfekt in i minsta detalj får lämna verkstaden. Enligt Hästens så är Vividus en säng som gjorts helt utan kompromisser vad gäller material, tid, hantverk och ytbehandling.

LÄS OCKSÅ: 11 helt perfekta sovrum

Hästens är ett svenskt företag som grundades i Köping 1852. Hästens är mest kända för sin tillverkning av sängar, och man kan kanske undra var namnet Hästens kommer ifrån. Hästens som företagsnamn har sin logiska förklaring i att Hästens från början var ett sadelmakeri.

LÄS OCKSÅ: 8 smarta tips när du ska inreda ditt sovrum

Fakta Hästens Vividus

Material: Tillverkad av 210 kilo rent naturmaterial som hästhår, tagel, bomull, ull.

Sängram: Sängramen är tillverkad av svenskt furu ifrån Norrland.

Bäddmadrass: Bäddmadrassen tillverkad med lager på lager av ren bomull, ull, mohair och tagel av högsta kvalitet. Bäddmadrassen sys sedan ihop med en stegsöm vilket gör att inga sömmar låser varandra och madrassen blir följsam och mjuk.

Tillverkning: Endast hantverkare på Vividus-avdelningen på Hästens tillåts att arbeta med Vividus.

Pris: Från: 1,1 miljoner kronor.

Färger: Hästen Vividus är tillgänglig i Hästens alla färger.

Försäljning: Vividus säljs efter förfrågan och personlig konsultation hos Hästens olika återförsäljare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!