I butik 1 maj - Ikea PS 2014 fokus på modern och flexibel design

Sverige är ett av de länder med flest antal ungdomar med designprodukter hemma. När Ikea släpper årets PS-kollektion, PS 2014 on the move, är det med den unga, urbana och förändringsbenägna generationen i åtanke.

När Ikea släpper PS 2014 on the move den 1 maj så är det med fokus på ett ungt, flexibelt och urbant boende. Ikea beskriver kollektionen som multifunktionell design i framkant, och designers från hela världen har bidragit till möbelserien.

Ikea har jobbat för att möta den unga urbana generationens krav på inredning. Det finns ett stort designintresse i målgruppen, och man önskar bra design till ett bra pris. Boendet är ofta litet och man flyttar ofta, vilket gör att behovet av flexibla möbellösningar har ökat.

Jag tycker förvaringslösningen i form av en metallbur sammanfattar ganska väl Ikea PS 2014 med sin flexibilitet och unga formspråk. Användningsmöjligheterna är många och de medföljande dekorationsplattorna gör det möjligt att designa utseendet efter eget tycke och smak.

Här är godbitarna ur kollektionen.

Flirt med det skandinaviska, en sittbänk i form av en spark.

Den kreativa och överraskande lampan som öppnar upp sig när den tänds.

Portabel klädhängare.

Förvaringssystem i form av moduler. Bygg enligt dina egna krav och önskemål.

Matta med grafiskt mönster.

Set om tre vaser.

Ikea PS 2014 släpps i butiker 1 maj, 2014.

Läs också:

13 exempel på hemmafixare som gör värre misstag än du

16 djur som inte fattar hur möbler ska användas

Modern designklassiker – skenet bedrar på mer än ett sätt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!