Så gör du din säng till den gosigaste platsen på jorden

När höstens kyla smyger på vill vi inget hellre än att krypa ner i ett hav av fluffiga kuddar och varma filtar, i väntan på varmare tider. Men för många är sängen kanske inte den heliga, mysplats vi önskar att den var. Sköna Hem har tipsen som får din säng att bli den gosigaste platsen i världen.

1. Häng ljusslingor över sängen

Källa

Skapa magi i sovrummet genom att hänga upp ljusslingor ovanför sängen. Häng ljusslingorna bakom ett skirt skynke och du får ett härligt, dovt ljus samtidigt som du undviker en känsla av julgransbelysning.

2. Investera i en stickad filt

Källa

Att vira in sig i en stickad filt är lite som att gosa in sig i en gigantisk, stickad tröja. Vad kan vara mysigare en kall höstdag?

3. Lägg en fårsinnsfäll vid fotändan av sängen

Källa

När kylan lurar utanför fönstret är det svårt att lämna sängens trygga värme. Lägg en lurvig fårskillsfäll på golvet intill sängen och känn hur det blir lite härligare att stiga upp på morgonen. Dina fötter kommer att tacka dig.

4. Byt ut dina vanliga bomullslakan mot lakan i linne

Källa

Linnelakan är toppen! De håller dig varm i den kallaste vintern och härligt sval om sommaren. Dessutom håller de sig elegant skrynkliga året om vilket gör att du kan sluta oroa dig för hur dina sängkläder ser ut.

5. Investera i ett bra duntäcke

Källa

Att svepa in sig i ett duntäcke är som att gosa ner sig i ett fluffigt, skyddande moln. Och det håller dig garanterat varm i vinter.

6. Släng en fuskpläd över sängen

Källa

Addera lite Hollywood-glamour till vardagen och släng en fuskpläd över sängen. Varmt, lurvigt och o, så mysigt!

7. Häng gardiner framför säng eller alkov

Källa

Har du en liten lägenhet eller sängalkov kan det göra mycket för rummet att "gömma" sängen under dagen. Du löser ditt problem genom att hänga upp härliga gardiner eller draperier framför sängen. Du får dessutom mysigt och mörkt i sängen när natten smyger på.

8. Sy dina egna kuddar

Källa, Källa 

Om du är duktig på att sy kan du lätt fixa dina egna drömkuddar. Sy dem av mattan eller tröjan du inte använder och du är både klimatsmart och moderiktig.

9. Om du inte redan har en - skaffa en sänglampa!

Källa, Källa

Bra belysning vid sängen är A och O för mysfaktorn i sovrummet. En lagom stark och snygg lampa, precis vid sängen, uppmuntrar till kvällsläsning och du slipper gå upp och släcka i taket när du är klar.

10. Sänggavel

Källa

Sänggavel - say no more! Med en mjuk sänggavel kan du sitta timmar i sängen och äta frukost eller läsa, utan att få det minsta ont i ryggen. Enda minuset med en stoppad sänggavel är att de kan vara ganska dyra, men är du händig kan du enkelt göra din egen. Hur du går till väga? Kika här.

11. Bädda sängen - varje dag

Källa, Källa

Att bädda sängen kan kännas som ett jobbigt projekt när man kämpar för att få ihop livspusslet. Men alla vet vi att det alltid är mysigare att gå och lägga sig i en fin, välbäddad säng. Se det som en lyxig present till dig själv att bädda sängen – varje dag.

12. Kuddar, kuddar, kuddar!

Källa

När inget annat hjälper för att skapa den rätta sovrumskänslan – bunkra upp med massor av kuddar i sängen. Det känns lyxigt, som på hotell, och att lägga sig i kuddhavet är rena himmelriket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!