Förvaring, detta på ett sätt laddade ord. Alla är ofta och på något sätt ute efter förvaring, den perfekta förvaringen, den som kommer lösa alla våra problem. Helst förvaring som liksom samtidigt som röran trollas bort blir sorterad. Och den sortens förvaring finns ju såklart (tyvärr) inte. Däremot finns det här smarta Ikea-hacket!

Ikeas Sultan lade, ribbotten i trären furu fyller sin funktion perfekt så som den egentligen är tänkt att använda. Som en botten i en säng alltså. Men så finns det alla dessa smarta personer där ute i världen som Ikea-hackar för fullt, och som hela tiden kommer på nya användningsområden för olika Ikea-prylar. Den här gången är det Kristina Steinmetz som har Ikea-hackat, fotat och bloggat om den här smarta idén med en Sultan lade ribbotten. Detta Ikea-hack är superlätt att göra, det går inte att misslyckas, tar ingen tid i anspråk och kräver enbart en ribbotten samt två krokar. Samtidigt är det väldigt funktionellt, och inte minst, snyggt att titta på!

Du tar helt enkelt bara och hänger ribbotten på två krokar. Voilà och du har en förvaringsanordning som du kan använda på många olika sätt, och i många olika rum.

1. Sultan förvaringslösning i badrummet.

sultan_ribbotten4

LÄS OCKSÅ: 16 smarta lösningar för små badrum

2. Sultan förvaringslösning vid hemmakontoret.

sultan_ribbotten1

3. Sultan förvaringslösning i hallen eller sovrummet.

sultan_ribbotten2

LÄS OCKSÅ: 11 fantastiska Ikea-hack till ditt sovrum

4. Sultan förvaringslösning i köket.

sultan_ribbotten3

Foto: Kristina Steinmetz

LÄS OCKSÅ: 11 kreativa Ikea-hack till ditt kök

cecilia-ohrn-byline